14.3 C
Amposta

Barcelona acollirà la terca edició d’ITAMAE Balfegó, el campionat que busca el millor sushichef d’Espanya

Enfrontarà als xefs dels restaurants Hotaru, de València; Kinu, de Sevilla; Kitsune i Us-kuro, de Barcelona; Saisho i Toki, de Madrid, i Ta-kumi, de Màlaga

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper 17 de juny el concurs ITAMAE Balfegó aterrarà per primera vegada a Barcelona per triar el millor sushichef del panorama nacional. Ho farà en una jornada adreçada a professionals que posarà en valor la gastronomia i la cultura japonesa, i cercarà establir un pont cultural entre les dues comunitats. La jornada comptarà, a més de amb el campionat de sushi professional, amb tallers, formacions i masterclass per a professionals, enfocats a l’àmbit de la gastronomia japonesa, i tindran com a objectiu principal aportar valor afegit als restauradors.

Creat per Balfegó Grup, empresa líder mundial en comercialització de tonyina roja per a l’alta restauració, ITAMAE Balfegó reconeixerà el millor sushichef d’Espanya, en una competició que comptarà amb 8 finalistes.

Hotaru (València), Kabuki Gran Canària (Las Palmas), Kinu (Sevilla), Kitsune (Barcelona), Os-kuro (Barcelona), Saisho (Madrid), Ta-kumi (Màlaga) i Toki (Madrid) han estat els 8 finalistes seleccionats per la seva destacada destresa i creativitat, així com la seva excel·lència culinària i el compromís amb l’autèntica gastronomia japonesa al nostre país. Tot i això, seran només 7 els que competiran a la final, ja que Kabuki Gran Canària no podrà participar a causa de raons mèdiques. Tot i la seva absència, l’impacte i la qualitat de Kabuki Gran Canària a l’àmbit de la cuina japonesa s’han reconegut amb el seu nomenament com a finalista.

Els 7 participants mesuraran la seva destresa, a la Llotja del Mar, davant d’un jurat excepcional format per Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Fabiola Lairet (Monster Sushi), Yoshikazu Yanome (Kaido Sushi Bar) i Hugo Muñoz (Ugo Chan*) .

El guanyador, a més d’alçar-se amb el títol de Millor Sushichef d’Espanya, s’emportarà 3.000€ en metàl·lic, un viatge per a dues persones al Japó o ganivets japonesos, entre altres obsequis per desenvolupar el talent. Recordem que a la segona edició d’ITAMAE Balfegó va ser el xef japonès Masayuki Narumi, del restaurant Daikichi Beach a Alacant, que es va alçar amb el guardó mentre que a la primera, va ser Steven Bosen Wu Zheng, xef del restaurant Imperial de Pamplona, que va conquistar al jurat i aconseguia el títol.

Amb Itamae sempre hem tingut clar el nostre objectiu divulgatiu: establir un pont entre les dues societats, i fomentar la comprensió mútua i l’intercanvi de tradicions i valors”. A més, “gràcies al campionat donem visibilitat i valor no només a la gastronomia japonesa, sinó també als joves talents del país” ens explica Juan Serrano, CEO de Balfegó. “El concurs ITAMAE Balfegó és una increïble iniciativa per fomentar i donar valor a la gastronomia japonesa a Espanya. Aquest concurs no només reconeix els millors xefs de sushi del país, sinó que també anima els professionals a perfeccionar les seves habilitats, promovent així una major consciència i apreciació de la cultura gastronòmica japonesa al país”, afegeix Hideki Matsushisa, jurat del campionat i xef de Koy Shunka.

En aquesta tercera edició, ITAMAE Balfegó ha fet un gir significatiu en centrar-se a oferir tallers i formacions especialment adreçades a professionals del sector, a diferència de les anteriors edicions que s’enfocaven al públic general. Sempre a la cerca per oferir valor afegit a restauradors. L’elecció de Barcelona com a nova seu no és casual; la ciutat ha experimentat un auge impressionant en l’obertura de restaurants japonesos en les darreres dues dècades. A més, la data de l’esdeveniment coincideix estratègicament amb el Dia Mundial del Sushi, el 18 de juny, i subratlla la importància cultural del sushi en aquest context.

Aquesta destacada trobada reunirà més de 500 convidats i inclourà una gala i un sopar tipus còctel. Comptarà amb la presència de xefs, periodistes, influencers, institucions i marques del sector, consolidant la rellevància i el prestigi d’ITAMAE Balfegó al panorama gastronòmic espanyol.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -