14.3 C
Amposta

Es convoquen talls a la N-340 en contra de la planta de biogàs de Camarles

A més, des d'ADACILL han emès un comunicat sobre el posiconament de l'Ajuntment de l'Aldea vers la construcció d’una planta de biogàs a Campredó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte 15 de juny, ADACILL i el grup verd, l’Omeda, junt amb GEPEC-EdC, s’ha convocat una mobilització de 9:30 h a 13 h, partint de l’Ajuntament de Camarles, passant pels Lligallos i anant fins a la finca rústica on es vol construir una planta de biogàs, a 4 km del poble.

L’Associació per la Defensa Ambiental de Camarles i els Lligallos (ADACILL), el grup verd, l’Omeda i GEPEC-EdC volen mostrar la seva oposició al projecte de construcció d’una planta de biogàs per part de l’empresa ENCE a Camarles. Aquesta protesta té com a objectiu demostrar a ENCE que la població està decidida a lluitar contra aquest projecte, forçant així l’empresa a retirar-se del municipi abans d’iniciar els tràmits d’autorització ambiental. També va dirigit a l’alcalde de Camarles perquè defensi a la seva població d’acord com ho estan fent alcaldes de pobles veïns.

Cartell de la caminada en contra de la planta de biogàs de Camarles.

L’Ajuntament de Camarles va emetre un informe de compatibilitat urbanística de la planta proposada que s’està valorant per part d’experts, donada la limitació del seu contingut. Està signat per part de l’alcalde el dia 5 de juny, fet que dona marge suficient per aturar el projecte. ADACILL, que lidera el moviment popular contra la ubicació del biogàs al Pla del Bif, afirma que és el moment oportú per una gran mostra d’oposició popular. Divendres passat, van organitzar una jornada a la plaça darrere de l’Ajuntament de Camarles on van recollir firmes de protesta presencialment i van acceptar nous membres de l’associació. Paral·lelament, la petició en línia a través de Change.org ja ha aconseguit més de 1.400 signatures en contra de la planta proposada.

La protesta començarà davant de l’Ajuntament de Camarles amb una concentració de vehicles. Després, es farà una marxa lenta pel poble que culminarà amb el tall de la carretera nacional N-340 en direcció al cementiri de Camarles, on es deixaran els vehicles. Els manifestants seguiran caminant fins a la finca del Pla del Bif, lloc on es proposa la instal·lació de la planta de biogàs i on es pot gaudir d’un espai natural declarat per la Generalitat com àrea d’especial interès faunístic i florístic. Durant el trajecte  els participants portaran mascaretes per reivindicar el dret a respirar aire lliure de contaminació i males olors.

Les entitats convocants fan una crida a tota la població de Camarles a unir-se en aquesta protesta per defensar la salut, el futur i la muntanya estimada del poble. La seva participació és clau per demostrar la unitat i la força de la comunitat en contra d’aquest projecte.

A més, des d’ADACILL han emès un comunicat sobre el posicionament de l’Ajuntament de l’Aldea vers la construcció d’una planta de biogàs a Campredó. En el comunicat asseguraven que els arguments de l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, són “els que tot ajuntament hauria de considerar” quan rep la proposta de fer una instal·lació d’aquestes característiques. L’associació assegura que la planta de Campredó és un projecte com el que es vol implementar a Camarles, del que “no hi troben beneficis que puguin compensar tots els riscos“. Finalment, l’Associació clou el comunicat assegurant que valoren d’una forma molt positiva aquesta decisió de posicionament de l’Ajuntament de l’Aldea, i “els agradaria que tots els alcaldes incorporessin sempre aquesta mirada a l’hora de planificar el desenvolupament dels pobles de les Terres de l’Ebre“.

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -