14.3 C
Amposta

Avís activat per intensitat de pluja al Montsià, Baix Ebre i Terra Alta aquest divendres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’avís moderat per intensitat de pluja a la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià entre les dotze del migdia i les sis de la tarda. Les pluges poden ser força intenses i superar els vint litres per metre quadrat en tan sols trenta minuts. Tot i que la zona amb més probabilitat de què aquestes pluges siguin més intenses és el quadrant nord-est de Catalunya i els xàfecs podran anar sovint acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.

Les condicions meteorològiques milloren al llarg del cap de setmana, especialment diumenge, ja que demà encara s’escaparan alguns xàfecs, però seran poc importants. Tot i així, hi haurà més núvols al litoral i la temperatura pujarà.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -