14.3 C
Amposta

Augmenta el mercat de treball i es redueix l’atur a la província de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’evolució de l’atur a la província de Tarragona, d’acord amb les dades publicades per l’Enquesta de Població Activa (EPA), elaborada per l’Instituto Nacional de Estadística (INE), corresponents al segon trimestre de 2021, és molt positiva, ja que trenca radicalment amb la tendència palesada al trimestre anterior.

La normalització de l’activitat econòmica ha esperonat el creixement de l’ocupació, reduint paral·lelament els nivells d’atur, per a situar-los en xifres històricament baixes.

El cavi radical d’expectatives, en un context de retrocés de la pandèmia i augment continuat dels nivells de vacunació, ha possibilitat un escenari radicalment diferent, on els sectors econòmics de consum social: comerç presencial, hostaleria, transport de passatgers o serveis a les persones, han impulsat la creació d’ocupació.

La convicció que, tot i els puntuals augments del nombre de contagis, la virulència de la malaltia i la seva capacitat de col·lapsar el sistema sanitari van clarament a la baixa, ha possibilitat afrontar el futur immediat amb un notable optimisme per part dels agents econòmics.

El dinamisme de les empreses relacionades amb els sectors de consum social, incloses al sector terciari, on el turisme esdevé en un factor catalitzador essencial, ha permès afrontar el segon trimestre de 2021 amb un optimisme extraordinari, la qual cosa ha conduït a un augment sostingut de la contractació o, si més no, del reintegrament de les plantilles existents als moments previs de l’aparició de la pandèmia.

Aquest retorn a la normalitat ha sorprès notablement per la seva intensitat, atès que les previsions de la demanda turística, sobretot dels viatgers que provenen de l’estranger, encara resten fortament condicionades per un entorn amb moltes incerteses, i on les xifres d’ocupació dels establiments romanen molt per sota dels nivells de 2019.

Tanmateix, el diferencial de la taxa d’atur s’ha estret notablement, la qual cosa dona peu a contemplar la robustesa de la recuperació del mercat de treball de la província de Tarragona amb un particular optimisme.

La població activa presenta un creixement perceptible, tot i que el seu nivell resta encara lluny de les xifres màximes assolides a la sèrie històrica considerada: 2008 – 2015.

 

L’atur presenta una evolució moderadament satisfactòria, ja que si bé rau molt per sobre dels nivells de 2006 – 2008, ha experimentat una radical millora vers les dades dels darrers trimestres.

 

Així, l’atur ha recuperat les dinàmiques de progressiva correcció que es van endegar el 2013, i que varen situar la taxa en nivells prou reduïts, des del punt de vista comparatiu, al primer trimestre de 2020, tot just abans de l’inici de la pandèmia i els seus devastadors efectes a sobre els nivells d’ocupació. 

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -