14.3 C
Amposta

[ÀUDIO] Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona: “La demarcació s’ha plantat”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona proposa la creació d’un front comú que defensi les necessitats del territori. La institució s’ofereix a capitanejar aquest ‘lobby’ o moviment conjunt que aglutini els interessos de tots els municipis, en una iniciativa que veu necessària i urgent arran l’accident d’Iqoxe. Es refereix bàsicament a infraestructures ferroviàries, connectivitat i mancances en general en una zona sovint “menystinguda”. “La demarcació de Tarragona s’ha plantat”, ha afirmat aquest dilluns la presidenta Noemí Llauradó, en una trobada anual amb els mitjans de la zona. En referència a l’accident, i a l’espera del què determini la investigació, la institució demana l’enduriment de les mesures de seguretat, la gestió de les emergències des del territori i una “evolució” cap a una indústria més verda i sostenible.

La Diputació de Tarragona se suma a les veus que aposten per retornar al territori la gestió de les emergències. “La proximitat és un valor afegit que cal posar en relleu”, ha dit la presidenta. Llauradó considera que cal major fluïdesa de la informació entre el sector químic i els municipis i que, a mitjà i llarg termini, caldrà replantejar-se aquesta “evolució” de la indústria petroquímica cap a la sostenibilitat. Just després d’aquesta trobada amb la premsa, Llauradó mantenia una trobada a l’edifici 112, amb Generalitat i alcaldes dels municipis del Plaseqta, en relació a l’explosió a Iqoxe. Segons Llauradó, “la normativa s’ha demostrat insuficient” i cal exigir mesures de seguretat més “rigoroses” i “exigents”, amb un canvi de la normativa europea, davant el fet que l’explosió va propulsar metralla fora del perímetre petroquímic.

“I si cal crear una agència de seguretat química, com planteja l’alcalde de Tarragona, fem-ho”, ha afirmat. Aquest divendres la Diputació aprovarà una declaració institucional per reclamar una millora de la seguretat al sector després del greu incident a la planta de la Canonja. Llauradó es mostra convençuda que “ara més que mai” cal fer “autocrítica”, tenir visió general i defensar els objectius compartits del territori a través d’un lobby que sumi administracions, cambres de comerç, patronal i plataformes ciutadanes per “plantar-se” davant dels darrers greuges. “Cal fer una passa definitiva, no tenim més temps per perdre”, ha manifestat. Llauradó també ha valorat el PAM, la Regió del Coneixement i l’elaboració d’un informe per dinamitzar amb “districtes d’innovació” les zones més “deprimides” del territori.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -