14.3 C
Amposta

Adif adjudica noves actuacions de modernització de la infraestructura a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Adif ha adjudicat dos nous contractes per a l’execució d’obres de modernització de la infraestructura en l’àmbit de les Terres de l’Ebre, amb un pressupost global de 561.047,4 euros. Aquestes dues noves actuacions es desenvoluparan en el tram comprès entre els termes municipals de l’Ampolla i el Perelló.

D’una banda, s’ha adjudicat a la companyia DSV Empresa Constructora i Ferroviària la millora dels sistemes de drenatge, per un import de 335.052,6 euros i un termini aproximat d’execució de 4 mesos.

L’altre contracte comprèn l’adequació i tractament de trinxeres i ha estat adjudicat a l’empresa Comsa amb un pressupost de 225.994,8 euros i un període estimat d’execució de 3 mesos.

Aquestes dues noves actuacions s’uneixen a les adjudicades a l’octubre de 2019, amb una inversió global de gairebé 1,3 milions d’euros, per a la millora de la infraestructura en el tram Tortosa-l’Aldea i la modernització de les vies en la pròpia estació de Tortosa.

A més, Adif està finalitzant les obres dels nous sistemes de gestió de trànsit i instal·lacions de seguretat en el tram Tortosa-l’Aldea que, entre altres operacions, comprenen la instal·lació de nous enclavaments electrònics a les estacions de Tortosa i Campredó. Aquests treballs suposen una inversió superior als 3,5 milions d’euros.

Aquest conjunt d’actuacions, juntament amb la recentment inaugurada variant Vandellòs-Tarragona, té com a objectiu millorar les instal·lacions ferroviàries augmentant els seus paràmetres de qualitat, disponibilitat, durabilitat i solidesa, contribuint a incrementar el confort, eficàcia, fiabilitat i regularitat del trànsit ferroviari de la línia R16 de Rodalies.

També es pretenen reduir els temps de viatge, disminuir la probabilitat d’incidències i, d’aquesta manera, millorar i garantir una adequada prestació de l’explotació ferroviària.

Descripció de les noves obres adjudicades

En relació amb la millora de sistema de drenatge en un tram de 1,3 km, s’ha dissenyat la construcció de dos tipus de cunetes -de forma triangular i rectangular- per a l’evacuació de les aigües. A més, s’executarà un nou mur de formigó amb tanca metàl·lica a la part superior i es reposaran les canaletes de cablejat de senyals i comunicacions. També es realitzaran tasques de desbrossament.

D’altra banda, es tractaran dos trinxeres, de 200 m de longitud cadascuna, situades al terme municipal del Perelló.

Mitjançant aquests treballs, es pretén reduir la probabilitat de despreniments en aquests elements de la infraestructura i esmenar els desperfectes detectats en els estudis tècnics realitzats per Adif, causats per l’erosionabilitat derivada d’episodis de pluges i l’acció de vents marins, donada la seva proximitat a l’ litoral marítim.

Entre les principals operacions a desenvolupar, destaquen tasques d’adequació i neteja, la millora del drenatge i la col·locació de mesures de protecció, així com la reposició de tancaments.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -