14.3 C
Amposta

ASAJA organitza una tractorada per reclamar preus justos en el sector agrari i ramader

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA), organitza demà a Tortosa, amb el suport de l’Associació de Cooperatives del Baix Ebre i del Montsià (ACOBEM), i el sector arrosser del Delta de l’Ebre, una tractorada sota el lema “En defensa d’uns preus justos i una renta agrària digna”.

La mobilització començarà a les nou del matí des dels diferents municipis de les Terres de l’Ebre que confluiran entre les 11 i dos quarts de dotze al pont del Mil·lenari. Després, al voltant de dos quarts de dotze, es farà la lectura del manifest al parc Teodor González.

L’ebrenc Albert Castelló, coordinador d’ASAJA Catalunya, ens ha explicat que estan cansats de vendre els productes per sota del cost de producció i que el sector està patint molt una situació que és insostenible. Segons Castelló, els agricultors i ramaders estan cansats d’incompliments i de què “els polítics ens venguin fum i no solucions”, de manera que ha posat l’accent en què “no ens resignem” a veure com el sector es torna cada cop més precari.

Des d’ASAJA recorden que les reivindicacions passen per uns preus justos per a les produccions que garanteixi la rendibilitat de les explotacions. També reclamen, entre d’altres:

  1. Que s’estableixi com a pràctica abusiva, i per tant prohibida, al llarg de tota la cadena agroalimentària la venda a pèrdues
  2. En l’article 9 de la llei de la Cadena s’ha d’afegir que en la identificació del preu de venda en el contracte s’haurà de tenir en compte expressament els costos de producció dels agricultors. En els contractes de primera venda entre la producció i el següent caldrà assenyalar explícitament els costos mitjans de producció indicats per l’observatori de la Cadena.
  3. Que en la Llei s’especifiqui la possibilitat que en els contractes es pugui referenciar els preus a determinats índexs, que incloguin els costos de producció.
  4. El règim sancionador. És urgent modificar el règim sancionador, endurint les sancions i permetent que es faci públic de forma automàtica el resultat de les inspeccions i controls desenvolupades per l’AICA. És fonamental reforçar el caràcter exemplaritzant de les sancions, i això sol s’aconsegueix fent-les públiques. 

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -