14.3 C
Amposta

Aragonès demana que hi hagi un compromís de tot el país amb el futur de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El coordinador nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser l’encarregat d’obrir el Congrés de la Federació de l’Ebre, celebrat a Arnes, on expressà “el compromís, la solidaritat i la voluntat de seguir treballant plegats” per afrontar els estralls del temporal Glòria.

Aragonès va manifestar que “el conjunt del país ha d’expressar el seu compromís amb aquestes comarques” i “el que ha passat amb el temporal ha de ser un punt d’inflexió per posar el futur de les Terres de l’Ebre a l’agenda política”.

En aquest sentit va afirmar que “caldrà buscar recursos on calgui i dedicar-hi el màxim d’esforços, així com repensar els models de gestió del riu i del Delta”.

El vicepresident va explicar que “tenim tres vies d’ajudes i recursos que haurem de posar al  damunt de la taula; no només per l’emergència immediata, que hi és, sinó per implantar polítiques a curt  i mitjà termini que ens permetin afrontar el futur amb millors condicions”.

En primer lloc, segons Aragonès, “tenim els recursos de la Generalitat de Catalunya. Rascarem de tots els Departaments, posarem al dia els equipaments que han estat danyats i, sobretot, haurem de prendre decisions a partir d’iniciatives del territori com és la Taula de Consens pel Delta”.

En segon lloc el líder republicà va afirmar que ”hem de ser especialment exigents amb el Govern de l’Estat que és qui té les competències en matèria de costes i de gestió de la Conca de l’Ebre, per tal que qui té la responsabilitat posi també els recursos per restaurar el medi i evitar que episodis com aquests en el futur no tinguin l’impacte que han tingut”.

Finalment, la darrera via apuntada per Aragonès per accedir a més recursos seria la d’aconseguir que la Unió Europea es comprometi a finançar la transformació ecològica que comporten fenòmens com el viscut i grans desastres. El vicepresident  va voler ressaltar que “treballar junts amb aquestes vies és el que ens ha de permetre restaurar i superar aquest primer impacte, però sobretot és fonamental fer polítiques a mitjà i llarg termini”.

Durant la seva intervenció Aragonès també va voler alertar que el no poder aprovar els pressupostos de la Generalitat portaria el país al col·lapse. D’aquí que demanés aprovar-los, “per responsabilitat amb la ciutadania”“Tenim una oportunitat al davant de posar al dia els serveis públics del país gràcies a l’aprovació dels Pressupostos que augmenten la despesa en 3.000 milions”, va manifestar Aragonès.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -