14.3 C
Amposta

Antonio Suárez revalida l’alcaldia de Riba-roja d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Antonio Suárez Franquet ha estat, de nou, proclamat alcalde de Riba-roja d’Ebre en la sessió que va tenir lloc ahir a la Sala de Plens per constituir el nou Ajuntament ribarojà, sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Suárez repeteix en el càrrec després de revalidar la confiança i el suport dels veïns, ampliant de 5 a 6 el nombre de regidors del seu grup (dels 9 totals), aquest cop encapçalant la candidatura independent Més Riba-roja d’Ebre.

Aquest 15 de juny de 2019, doncs, s’ha iniciat la XI Legislatura, coincidint amb el 40 aniversari dels Ajuntaments Democràtics i en “un moment atípic”, marcat per l’execució de la més gran inversió al municipi des de la construcció de la presa però amb “un clima de convivència comarcal enrarit. Mai cap dels 10 ajuntaments de la comarca, així com els de Maials i Almatret, haurien d’haver superat certs límits, que marcaran un abans i un després en les relacions entre els nostres pobles”, ha dit l’alcalde de Riba-roja.

Ara, el repte és “implementar un projecte que marcarà tota una generació, que superarà tots els que avui hem pres possessió en aquesta taula i on l’equip de Govern confia de nou en la complicitat de tots 9 regidors per fer bé les coses i fer respectar el poble arreu del país”, ha afegit Suárez, convençut que “el President Torra i el conseller Calvet atendran les demandes d’un dels 947 ajuntaments del país, perquè Riba-roja és Catalunya i el projecte de les Valls és un projecte al servei del país.

En el seu torn de paraula, el portaveu de Progrés ha lamentat que no s’hagi aconseguit un acord entre les dues forces polítiques amb representació municipal per formar un govern d’unitat, una fórmula que Aparicio ha defensat com que “hagués estat bo per contrarestar el que ens ve a sobre, perquè això no ha acabat encara” –en referència al moviment contrari al dipòsit de residus controlat tipus II no perillosos i al centre de valorització de les Valls, actualment en construcció i que ha d’entrar en funcionament el 17 de juliol per complir amb la llicència ambiental de la Generalitat–. Amb tot, Aparicio ha anunciat que farà una oposició “correcta i responsable” i s’ha compromès a “mantenir la lleialtat i la unitat, perquè el més important és anar units”. El grup municipal de Progrés ha posat també l’accent en “la necessitat de trobar alternatives” davant el tancament anunciat de les nuclears el 2030 i ha anunciat que a aquest afany destinaran els seus esforços els pròxims quatre anys.

En aquest sentit, l’alcalde ha compartit el compromís del grup municipal Més Riba-roja per “administrar la majoria absoluta amb màxima humilitat i modèstia, i escoltant a tothom, i a tots els regidors de la Corporació”. Ja en el primer ple del mandat s’han apuntat com a inversions prioritàries les obres pendents del nucli antic i la façana fluvial, l’arranjament de la pista de la Societat, la construcció d’un centre de dia, la recuperació de l’escorxador municipal com a espai de joves i entitats, la implementació del reg a les Valls, la nova depuradora d’aigües residuals a les Sorts i la recerca de finançament per la carretera que ha de connectar Riba-roja a l’autopista AP-7 i l’autovia A-7.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -