14.3 C
Amposta

Amposta acull el primer esdeveniment que explora el vessant cultural dels videojocs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amposta acollirà, els pròxims 4 i 5 d’octubre, el primer esdeveniment a Catalunya que explora els vessants cultural i artístic de la indústria dels videojocs. El batejat com a ‘VAG Experience’, el primer esdeveniment d’aquestes característiques que s’organitza a Catalunya, vol centrar la seva atenció en aspectes com la producció musical, producció artística de gràfics i professionals de la programació del joc. Ho fa des d’un entorn rural, diferenciant-se dels habituals esdeveniments en forma de fires i trobades LAN que s’organitzen a les zones metropolitanes. Amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta –que aporta 12.000 euros i cedeix espais-, la Generalitat i diverses empreses, els organitzadors volen anar més enllà i contribuir a configurar un hub que, des del territori, permeti els professionals oferir serveis a la gran indústria.

“La indústria està molt centrada en fires comercials i trobades LAN. Ningú havia volgut anar més enllà”, explica el responsable de comunicació del VAG (Video Art Games), Joan Garcia. La idea de tot plegat, desenvolupa, és donar protagonisme al talent i la creativitat que també treballa i es pot produir lluny de les grans ciutats. Especialment, apunta el director del certamen, Valentí Garcia, en àmbits com els gràfics 2D/3D, la música o la programació dins d’una indústria que mou anualment uns 1.550 milions d’euros anualment a l’Estat espanyol, la meitat dels quals a Catalunya.

Hi haurà conferències –amb la presència de comunicadores, artistes o experts- , tallers, exposicions sobre la història dels videojocs i un espectacle musical a càrrec de la Lira Ampostina, que interpretarà la banda sonora del videojoc Gris el divendres 4 per la nit. El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, serà l’encarregat de la inauguració.

Els organitzadors, a més volen donar especial rellevància a la presència del creador de l’archeogaming, el nord-americà Andrew Reinhard, que explicarà el seu projecte d’arqueologia digital al desert de Nou Mèxic que va permetre trobar els videojocs que hi havia enterrat l’empresa Atari el 1983. També la denúncia de la baixa presència de dones en el món i la indústria dels videojocs, amb una taula rodona especialitzada. Els actes seran gratuïts, a excepció del concert i els tallers del dia 5 al matí, però cal treure entrada a través de la pàgina web vag.cat. L’organització calcula un pressupost pròxim als 30.000 euros.

El director del VAG Experience ha subratllat que la mostra vol esperonar la “creativitat i el talent del territori” en una indústria que cada cop té més força i per la qual les Terres de l’Ebre hi “podem apostar”. En aquest context, l’anomenat VAG Challenge vol connectar els centres educatius en aspectes com el talent i la creativitat, per fomentar el treball en aquest sector. Amb aquesta perspectiva, un dels objectius que es marquen a més a llarg termini és l’establiment d’una xarxa d’empreses que des del territori puguin funcionar com un hub per donar serveis a empreses d’arreu d’Europa d’aquest sector, tenint en compte la proximitat de l’aeroport del Prat i la situació del territori a mig camí entre Barcelona i València. “No n’hi ha cap al sud d’Europa”, precisa.

De moment, però, no tenen constància de cap empresa del territori dedicada específicament a aquest sector, si bé si que coneixen professionals que treballen com a autònoms per al sector. “Molts se’n van fora i això fa que s’externalitzin els diners que generen. Si tenim gent que fa bona música i programadors podem oferir serveis a la gran indústria des d’aquí”, apunta Joan Garcia.

“A les Terres de l’Ebre podem coses que pensem que només es poden fer a Barcelona”, ha afirmat per la seva banda l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui ha mostrat el seu compromís amb l’aposta del VAG tot refermant la voluntat que el territori no vol “quedar-se enrere” en l’àmbit d’aquestes noves tecnologies que, segons entén, podrien donar “dinamisme” a l’economia del territori.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -