14.3 C
Amposta

Amper un diamant en brut, banyat en suc de taronja

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El meu amic Xavi em truca per dir-me que la travessa de valors que poden tenir grans revaloritzacions per a l’any 2020 són: Tubos Reunidos, Bioserch, ERCROS, Quabit, Audax… Ah! I m’he deixat Amper. Aquesta empresa, actualment, està catalogada com a sector tecnològic i ha estat sempre des dels seus inicis lligada a Telefònica. Era tant la seva dependència a aquest Blue Chip espanyol que, quan es volia escalfar el valor, els rumors d’OPA sobre aquesta companyia per part del gegant de la telefonia nacional corria com la pólvora. A curt termini tenia els seus efectes sobre el preu del valor i a llarg deixava milers de petits accionistes atrapats dins d’aquest.

La crisi de les “punt.com” per allà l’any 2000 la va deixar ben tocada, amb molts deutes i a punt de desaparèixer, entrant, més tard, en concurs de creditors. Un cop reestructurat el seu deute i sanejat el seu compte, Amper està tenint un comportament econòmic fabulós. Els seus ingressos i beneficis creixen anualment quasi exponencialment. Tanmateix, el seu valor està estancat i no acaba d’enlairar d’acord amb els seus resultats.

Certament, un fet que podria donar una explicació a aquest estacament del preu de l’acció podria ser que encara hi ha al mercat secundari un grapat d’obligacions convertible en accions que tenen el seu venciment a principis del tercer trimestre de cada any. Amb aquesta perspectiva fa difícil que els fons d’inversió apostin descaradament per aquest valor. Però, un fet ocorregut darrerament podria canviar aquesta perspectiva, i és que la família d’empresaris dels cítrics valencians d’Almazora, Martin Navarro, està comprant accions i posicionant-se dins d’aquest valor tecnològic des del passat mes d’agost. I és que el nou poder econòmic valencià sorgit dels cítrics, a poc a poc, va agafant posicions en un món cada cop més global.

Batiste Forcadell

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -