14.3 C
Amposta

Alerten d’una nova estafa a través de WhatsApp

Els estafadors es fa passar per algú conegut

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Policia Nacional ha advertit a través de les seues xarxes socials d’una estafa que estan denunciant nombrosos usuaris les últimes setmanes. El procediment que utilitzen els delinqüents és senzill, envien un missatge de WhatsApp a la víctima intentant fer-se passar per un familiar que viu a l’estranger.

Al missatge que ha publicat la Policia es veu el primer WhatsApp que rep la víctima: “Hola, como estás cariño. Te escribe alguien que siempre te recuerda con mucho cariño desde fuera del país… Adivina quién soy?”. Si la víctima cau i diu el nom d’algú, l’estafador seguirà el corrent i acabarà demanant-li que li faci una transferència bancària argumentant que té un problema enorme a l’aeroport per pujar a un avió per tornar a Espanya.

En una altra modalitat d’estafa, allò que volen els delinqüents és diferent, ja que busquen obtenir informació com l’adreça del domicili i el nom per suplantar la identitat de la víctima i, així, robar els diners dels comptes bancaris. Algunes víctimes han alertat que els estafadors fins i tot en sabien el nom.

La Policia Nacional recomana a Twitter no picar, reportar i bloquejar el contacte immediatament, encara que en aquesta mateixa xarxa social abunden els exemples d’usuaris que, lluny de picar, entaulen conversa amb els estafadors per acabar rient-se’n.

Per altra banda, alguns usuaris han rebut una altra estafa semblant a través d’aquesta aplicació de missatgeria. L’estafador es fa passar per un conegut i envia un enllaç per suposadament continuar mantenint la conversa per un altre compte de WhtasApp. Aquest enllaç és fraudulent i es recomana als usuaris bloquejar i denunciar el contacte ràpidament.

Recomanacions per protegir WhatsApp

Es recomana mantenir la informació personal únicament visible per als nostres contactes. “Configuració” –> “Qui pot veure la meva informació personal”. Activar la verificació en dos passos: La verificació en dos passos és molt recomanable, perquè en cas que a causa d’una estafa es vulgui vulnerar el nostre número i la nostra compta de WhatsApp, no serà possible. Mitjançant la introducció d’una clau de seguretat, cada vegada que es vulgui accedir al nostre compte, caldrà introduir aquest codi.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -