14.3 C
Amposta

Alcanar reforça la neteja viària amb una màquina agranadora

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament ha posat en funcionament una nova màquina agranadora, gràcies a la qual es podrà incrementar la freqüència de la neteja al municipi i, especialment, al nucli urbà d’Alcanar Platja perquè aquesta màquina hi treballarà de forma permanent. Ara ja són dos les agranadores de les quals es disposa per oferir el servei de neteja al municipi.

Aquest equip es caracteritza per la seua gran capacitat i per incorporar els últims avenços tecnològics en el sector. La màquina, que permet realitzar grans desplaçaments, està destinada a la neteja de calçades i voreres. Es tracta d’una HAKO Citymaster CM 2200 d’alt rendiment de treball, amb una tremuja d’acer inoxidable de 2.200 litres de capacitat i amb una descàrrega elevada a 1,5 m. L’aparell combina el treball de l’aigua a pressió i l’aspiració de la brossa amb les prestacions dels espalmadors o raspalls.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que: “Amb aquesta agranadora, s’augmenta l’equipament de neteja d’Alcanar Platja, per tant, incrementem l’efectivitat de la neteja al poble perquè podrem tenir dos màquines amb aigua a pressió treballant”.

L’adquisició de l’agranadora s’ha fet mitjançant un concurs públic de contractació amb la modalitat d’arrendament financer (lísing) i opció de compra, com ja es va fer l’any 2017 amb l’altra màquina agranadora.

Aquesta actuació s’emmarca en la política de renovació de maquinària i vehicles de la Brigada Municipal de l’Ajuntament, que té com a objectius millorar les condicions de seguretat i eficàcia dels operaris, i reduir els costos vinculats al manteniment i lloguer, alhora que modernitzar la imatge de la Brigada.

Precisament, l’Ajuntament d’Alcanar ha posat en marxa aquest hivern una campanya per a motivar la ciutadania a adquirir i reivindicar hàbits de civisme. Aquesta proposta, sota el lema ‘És cosa de Tots i Totes’, vol promoure un conjunt d’accions clau en positiu, implicant els veïns i veïnes del municipi com a màxims protagonistes per aconseguir un municipi més net, agradable i segur.

La campanya també vol posar en relleu les actituds incíviques pel que fa a l’ús dels aparcaments, el respecte a les zones de vianants o la senyalització, així com la velocitat excessiva dels vehicles dins el municipi. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -