14.3 C
Amposta

Alcanar, l’únic municipi del Montsià que aconsegueix un 100% del Segell Infoparticipa per 3r any consecutiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat avui el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local amb un 100% de puntuació a l’Ajuntament d’Alcanar, l’únic de la comarca del Montsià i un dels 39 de tot el país que enguany han obtingut un 100% d’indicadors positius. A més, aquest és el tercer any que Alcanar aconsegueix la màxima puntuació.

L’acte s’ha celebrat a l’auditori de la UAB, seguint les mesures de seguretat per la covid-19, motiu pel qual en aquesta edició no s’ha entregat el diploma directament als representants dels municipis.

Durant l’acte, Armand Balsebre, catedràtic del Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual de la UAB i director del grup de recerca ComSET, ha destacat que “el ciutadà ha de tenir accés a la informació, però sobretot l’ha d’entendre, aquesta és una de les grans premisses de l’Infoparticipa”.

Tal com es preveu en el pla de govern, l’Ajuntament ha orientat la seua acció de govern a aconseguir que l’Administració funcione d’una manera cada vegada més transparent. Joan Roig, alcalde d’Alcanar, s’ha desplaçat a la UAB i ha manifestat que “revalidar el 100% durant aquests anys ha implicat un important canvi en la cultura organitzacional de l’Ajuntament. I en aquest sentit, hem de fer un agraïment a l’equip tècnic del consistori, i especialment als departaments de Secretaria, Intervenció i Comunicació”.

L’alcalde ha estat acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana, Meritxell Ulldemolins, la qual ha recollit el Segell i ha explicat que “des de l’organització d’Infoparticipa, enguany han afegit més indicadors i també han sigut més estrictes a l’hora d’avaluar els diferents webs municipals, aquest fet ens estimula a seguir treballant per a democratitzar encara més la nostra administració”.

A partir de més d’una cinquantena d’indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, basats en la Llei de transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seua població.

Declaracions de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -