14.3 C
Amposta

Alcanar i la Plataforma del Sénia volen que se’ls reconegui com a part interessada en el desmantellament del Castor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Front comú de l’Ajuntament d’Alcanar i la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia en resposta al desmantellament del Castor. Tots dos  han anunciat aquest matí en roda de premsa que demanaran ser part interessada en l’expedient de segellat del projecte Castor, així com en l’estudi d’impacte ambiental i del pla de desmantellament associat a aquesta activitat.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, ha explicat que avui mateix la Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha acordat sol·licitar al Ministeri per a la Transició Ecològica “una còpia de la documentació elaborada per la mercantil ENAGAS on hi conste el detall del calendari i dels treballs de desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor d’emmagatzematge de gas”. Tanmateix, el consistori demanarà “un informe sobre els costos totals derivats de les tasques de manteniment” a càrrec de la mateixa empresa, des de la data de renúncia a la concessió per ESCAL fins al dia que el Consell de Ministres va prendre l’acord.

Tal com ha indicat el batlle, la Junta de Govern Local també ha decidit sol·licitar “informació sobre el procediment a seguir per a la indemnització pels propietaris de finques afectats pel gasoducte terrestre”.

El mateix farà la plataforma ciutadana. Cristina Reverter, portaveu Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, ha afegit que “d’acord amb l’informe d’ENAGAS, els propietaris només tindran tres mesos des de la publicació al BOE del desmantellament per reclamar danys i perjudicis. Per això és molt important  que les persones afectades tinguen molt clars aquests terminis.”

La Plataforma també ha denunciat “l’opacitat del govern espanyol a l’hora de publicar el cost de manteniment del magatzem”, ja que aquest fet vulnera la llei de transparència i ha anunciat que arribaran fins al “Consell de la Transparència i els defensors del poble autonòmics de Catalunya i Madrid” si el Ministeri per a la Transició Ecològica no fa públics aquests costos.

Finalment, Roig i Reverter han destacat que van rebre la notícia amb “un cert escepticisme” per la desconfiança crònica que tenen amb el govern espanyol. L’alcalde també considera “sospitós” que la notícia s’haja anunciat a les portes d’unes eleccions.

La zona de servitud no conreada del gasoducte de connexió del projecte Castor amb la xarxa al terme de Vinaròs

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -