EbreNotícies

Adif invertirà 1,3 MEUR per modernitzar la infraestructura de l’àrea de Tortosa

Es durà a terme la millora de les vies de l'estació de Tortosa mitjançant la substitució de carril, travesses, balast i canvis d'agulla

Adif ha adjudicat dos contractes per a l’execució d’obres de modernització de la infraestructura en l’àmbit de Tortosa, amb un pressupost global de gairebé 1,3 milions d’euros. D’una banda, s’han adjudicat les obres de millora de la infraestructura en el tram Tortosa-l’Aldea, per un import d’execució de 814.898,8 euros i un termini de realització estimat de quatre mesos. Aquest contracte ha estat adjudicat a la companyia Tecsa Empresa Constructora.

Aquesta actuació consistirà en la renovació de la via mitjançant la instal·lació de nou carril en els més de 13 km d’aquest ramal, pel qual circulen els serveis de la línia R16 de Rodalies, així com la substitució de més de 3.000 travesses. D’altra banda, s’han adjudicat a l’empresa Comsa els treballs per a la modernització de les vies de l’estació de Tortosa, amb un pressupost d’execució d’obra de 484.259,4 euros i un termini de tres mesos.

Aquesta actuació es concentrarà en les cinc vies, tant d’encreuament com d’apartat, i comprendrà la instal·lació de carril de 54 kg, la col·locació de travesses polivalents, la renovació total de la capa de balast, l’adequació dels desviaments o canvis d’agulla i la instal·lació de quatre aparells de dilatació.

A més, es rehabilitaran les connexions elèctriques, es construiran noves talperes de formigó i es col·locaran noves canonades de el sistema de drenatge per millorar les condicions d’evacuació d’aigua de la plataforma. Les dues actuacions tenen com a objectiu millorar les instal·lacions ferroviàries augmentant els seus paràmetres de qualitat, disponibilitat, durabilitat i solidesa, contribuint a incrementar el confort, eficàcia, fiabilitat i regularitat de el trànsit ferroviari tant en el tram Tortosa-l’Aldea, pel qual circulen els serveis de la línia R16 de Rodalies, així com en la pròpia estació de Tortosa. D’aquesta manera, es pretén millorar l’explotació ferroviària i reduir la probabilitat d’incidències.

La realització dels treballs es planificarà amb l’objectiu de reduir en la mesura de la possible les afeccions a l’trànsit ferroviari. De forma paral·lela, Adif està avançant en l’execució de les obres de modernització dels sistemes de gestió de trànsit i instal·lacions de seguretat en el tram Tortosa-l’Aldea que, entre les principals operacions, comprenen la instal·lació de nous enclavaments electrònics a les estacions de Tortosa i Campredó. Aquests treballs suposen una inversió superior als 3,5 milions d’euros.

Redacció – J. V. G.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close