14.3 C
Amposta

Alcanar amb la Creu Roja impulsa una campanya de sensibilització sobre la covid als joves

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un equip d’informadors joves van estar durant el dia d’ahir a les Cases d’Alcanar amb una campanya de sensibilització sobre la covid-19 dirigida als joves i impulsada per l’Ajuntament d’Alcanar i Creu Roja.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va indicar que “és molt necessari fer arribar al nostre jovent el risc que hi ha en les trobades socials, sobretot, si no es prenen les mesures oportunes”. L’alcalde va recordar que és important seguir els consells de les autoritats sanitàries i aplicar la fórmula que ens protegeix: distància social, mascareta i higiene de mans.

Per la seua banda, la regidora de Joventut, Meritxell Ulldemolins, va celebrar la iniciativa i va destacar que “hi ha molta preocupació entre les famílies pels seus joves i la informació que reben” i per això consideren que és una campanya adient que pot arribar a gran part del col·lectiu. En aquest mateix sentit, la regidora va recordar que l’Ajuntament està treballant amb Creu Roja per a activar dispositius de sensibilització adreçats als joves del municipi.

Aquesta campanya és un encàrrec del Departament de Presidència a la Creu Roja per a sensibilitzar sobre la covid-19 en espais d’oci nocturn dirigida a joves. L’objectiu és desplegar un miler d’informadors per fer accions de conscienciació a 38 localitats de Catalunya durant tot un mes. A Tarragona i l’Ebre s’hi han sumat 44 joves voluntaris i se’n busquen 24 més.

La intervenció pretén establir una comunicació entre iguals entorn a la necessitat d’aplicar les mesures d’autoprotecció per prevenir la COVID-19. A través de la realització de dinàmiques participatives s’explicarà de manera pràctica les conseqüències de respectar-les o no fer-ho.

Els joves informadors han rebut una formació prèvia de quatre mòduls relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja: la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.

Els informadors disposen de tauletes i mòbils on introdueixen les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real a través d’una App desenvolupada expressament per a l’activitat, detectant in situ conductes de risc, que procuraran corregir mitjançant dinàmiques participatives i facilitant material informatiu.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -