CulturaNotícies

“Albert Fabà o la revolta permanent” ens apropa a un artista tortosí compromès socialment

L'exposició documenta un moment de gran creativitat en la vida de l'artista, nascut el 1927, dins d'una avantguarda de gran realisme crític

La Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acull, del 7 de març fins al 26 d’abril de 2020, una exposició dedicada a mostrar l’obra de l’artista Albert Fabà, i que ens aproparà a la vessant més avantguardista de la seva producció pictòrica en uns anys (1966-1977) en els quals va explotar un realisme de tipus crític a través de la implementació d’una poètica personal lligada a la denúncia de les injustícies universals. La mostra està comissariada per Ivan Favà, bon coneixedor de la realitat cultural i artística de la ciutat durant les dècades dels anys 60 i 70. Favà ha estat, així mateix, l’autor dels textos del catàleg que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa ha editat amb motiu de l’exposició.

Nascut a Tortosa el 1927, Fabà va vincular-se ben aviat amb el món artístic i cultural d’una la ciutat que es reconstruïa després de la desfeta de la Guerra Civil. Principalment autodidacta, va assistir a classes a l’antiga Escola del Treball, l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona i a l’Escola d’Art de Tortosa. Va estar present i actiu en les associacions culturals i grups d’artistes que es van originar en plena posguerra a la nostra ciutat, tenint relació, entre d’altres, amb el Círculo Artístico o amb el grup Delta 51. Anys més tard, es vincularà al grup d’intel·lectuals i artistes plàstics.

L’exposició, que incorpora una desena d’obres en gran part provinents del fons particular de l’artista, es va inuguarar aquest dissabte 7 de març, a les 12.00 hores, i romandrà oberta fins el 26 d’abril. Els horaris d’obertura al públic són de dimarts a divendres de 10.00 a 13.30 h, dissabtes de 16.00 a 18.30 h, i diumenges d’11.00 a 13.30 h (dilluns i festius, tancat).

Redacció – R. T.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close