14.3 C
Amposta

Aka Pedro, cantant: “El meu repte diari és confiar en mi i no tirar la tovallola”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els carrers de Tortosa van ser l’escenari inicial on Pedro Sabaté Benedicto, també conegut com Aka Pedro va forjar la seva identitat musical, immers en les batalles d’improvisació que van ser el trampolí cap al món apassionant de la música urbana. Amb un cor plè de poesia i una ànima inquieta, Aka Pedro ha aconseguit fusionar les seves dues passions: la música i la poesia.

 • Com et definiries a tu mateix?

Em considero una persona constant i treballadora. Sempre tinc al cap el meu objectiu i confio en el procés, tot i les males ratxes que he passat personalment he pogut aixecar-me més fort amb l’ajuda de la gent que m’estima.

 • Què et va inspirar a començar en el món de la música i com descriuries els teus primers passos?

⁠Em va inspirar el freestyle. Als 12 anys em vaig començar a ajuntar amb gent del “mundillo” de les batalles de freestyle i des d’allí que em vaig veure atret per la música urbana. Avui en dia en tinc 19 i, tot i que he deixat de banda el freestyle no he volgut parar de fer música, ja que considero que és una ajuda molt gran a la meva vida. Els meus primers passos van ser d’introducció. Estic molt orgullós del Pedro petit, ja que, tot i ser molt i molt jove, es va saber quedar en la part bona d’aquest món i no es va deixar mal influenciar per segons quines situacions que m’ha tocat veure a una edat molt prematura. Avui dia molta gent que m’ha portat el freestyle i la música els considero família.

 • Com descriuries el teu estil musical? Creus que t’has definit en aquests mesos de trajectòria musical?

M’agrada tocar diversos estils. Durant tot aquest temps he tocat molts d’estils diferents perquè m’agrada provar coses noves i considero que encara soc molt jove com per a tancar-me. La major part de l’audiència que tinc la vaig guanyar gràcies al RAP, i per contestar la pregunta, crec que és en l’estil que més identificat em sento.

 • Quin és el teu procés creatiu? Compons les teves pròpies lletres i melodies?

La lletra i la melodia ho componc jo i les instrumentals el meu productor. Sempre he dit que per mi la música que val la pena és la que et transmet. És per això que jo intento transmetre el màxim a través de les meves lletres i les meves vivències. A part, és un procés curatiu per a mi, ja que és la principal font per desfogar-me.

 • Com la teva procedència influeix en la teva música? Et consideres una artista local o busques una projecció més global?

M’agradaria arribar el més lluny possible, la veritat. I segur que tothom pensa igual. Sí que és veritat que al ser d’aquí baix a vegades passes més desapercebut. Per exemple, una de les meves cançons més virals és gràcies a una competició de cançons que es du a terme a BCN anomenada “batalla de promesas”. És per això que per arribar a més gent has de sortir del territori, aquí tens poques oportunitats. Tot i això, intento portar el nom de la meva ciutat i el meu poble per tot arreu on vaig, ja que són els carrers que m’han vist créixer.

 • Quina ha estat la teva experiència més memorable actuació en viu fins ara?

Doncs et podria dir l’experiència que vaig viure a BDP (batalla de promesas), ja que em va impulsar moltíssim. Però crec que pel que va significar, em quedo amb les festes de la cinta del 2021, perquè a part d’haver molta gent, vaig poder compartir bolo amb un grup molt icònic de Catalunya i que els meus i jo escoltàvem moltíssim des de petits, i poder cantar amb ells va ser un premi. 31FAM.

 • De les cançons que has llançat fins ara, quina creus que ha estat més significativa per a tu i per què?

Crec que la de PA’ CONGELARME. És una cançó que va arribar al cor de molta gent i que va ser molt sanadora per mi. Crec que és la cançó que reflecteix el que soc jo al 100%

 • Quins reptes has enfrontat en aquesta indústria fins ara, i com els has superat?

Vaig iniciar un parell de projectes de grup, però finalment cap va tirar endavant. El meu repte diari és confiar en mi i no tirar la tovallola. Jo sé que el talent el tinc i que no he de parar tot i que els números no siguin els mateixos de fa un o dos anys.

 • Com valores la importància de les plataformes digitals en la teva carrera musical?

Doncs per sort o per desgràcia tots els artistes emergents i artistes referents hem d’estar connectats a tot arreu. Actualment, la majoria de les visites i de les reproduccions de les cançons són gràcies a plataformes com tiktok. Tot i tenir 19 anys, quan vaig començar no era així, i puc dir que no estaves tan influenciat a l’hora de compondre i podies ser més creatiu. Però no tot és dolent, també gràcies a les plataformes hi ha més competència i això et fa poder obrir més la ment, descobrir nous talents i haver d’esforçar-te més i més. Una altra cosa bona és que pots arribar més fàcilment a més audiència.

 • Pots avançar-nos alguna cosa sobre els teus futurs projectes musicals? Algun àlbum o col·laboració en ment?

Abans que acabi l’any està programat un altre senzill que convido la gent a escoltar, a partir del 27 de setembre a Spotify. Es diu “apaga la luz”. També puc dir que 2024 vindrà carregat de nous projectes i de música nova.

 • Quin missatge voldries transmetre als teus seguidors, especialment als que t’han acompanyat des dels inicis de la teva carrera?

Que moltes gràcies de veritat, que espero que la meva música arribi a l’objectiu d’arribar al cor de la gent, i que gràcies per confiar i continuar confiant en mi.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -