14.3 C
Amposta

L’Escola d’Art i Cultura de la Diputació celebra 70+1 anys de trajectòria pedagògica, artística i cultural a Tortosa

Alumnes i exalumnes del centre d’educació de la Diputació de Tarragona són els protagonistes d’una exposició que s’inaugurarà el proper dimecres, 20 de desembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Escola d’Art i Cultura de la Diputació de Tarragona ja compta amb més de 70 anys de trajectòria pedagògica, artística i cultural a Tortosa. Per commemorar-ho, el centre educatiu ha ideat el projecte expositiu “Setanta més u”, una proposta en què els protagonistes són els alumnes i exalumnes que han format part de l’Escola durant aquests anys.

El proper dimecres, 20 de desembre, a partir de les 19 hores s’inaugurarà aquest projecte expositiu, que a través d’un recorregut centrat en les memòries de les persones vinculades a aquesta Escola d’Art, i que arribaran al públic a través d’imatge, veu i text, disposats en diferents espais de la seu del centre, situada a la Plaça de Sant Joan, número 5.

La mostra s’ha forjat en base a la reflexió de la quarantena de participants sobre què ha significat l’Escola d’Art de Tortosa per a ells, per a la ciutat i per al territori. Per tant, l’exposició s’omple de memòries, vivències i relats personals: d’aquells que van conèixer l’Escola ja a la dècada de 1960 i també dels qui l’han coneguda de forma molt recent; dels qui han desenvolupat una trajectòria artística reconeguda i també d’aquells per als qui la creació artística ha estat un enriquiment estrictament personal, entre altres. En definitiva, la mostra ‘Setanta més u’ és una reflexió sobre el valor que els ensenyaments artístics tenen en les vides de les persones.

El projecte expositiu que ara s’inaugura comença a crear-se l’any 2022, moment en què el centre educatiu celebrava 70 anys des de la seva creació l’any 1952. En concret, va obrir les portes el 21 de febrer de 1952 amb les primeres classes de pintura i dibuix al Palau dels Barons de Purroy de Tortosa. Des de llavors ha canviat molt, s’ha adaptat a les demandes formatives i culturals de cada moment, ha canviat de seu fins a instal·lar-se a l’antic Convent de Sant Joan i ha impulsat activitats innovadores com el Maig a l’Escola o el Cicle de Grau Superior en Modelisme, Matriceria i Ceràmica. Actualment, l’antiga Escola d’Art s’ha reconvertit en l’Escola d’Art i Cultura de la Diputació, un centre que irradia formació i activitat cultural arreu de la demarcació de Tarragona.

Acte obert a tothom

La inauguració de l’exposició ‘Setanta més u’, el dia 20 de desembre a les 19h, és un acte obert a tota la ciutadania. De fet, es concep també com un acte de celebració i retrobament amb tots els ‘amics’ de l’Escola, els qui han format part de la història del centre i aquells que en volen formar part d’ara en endavant. ‘Setanta més u’ es podrà visitar fins al 29 de febrer.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -