Dimarts la tarda, es va celebrar a Múrcia la gala de la Guia Michelin 2025. Un esdeveniment culinari que se celebra anualment per repartir les conegudes Estrelles Michelin, renovar les que ja estan assignades i també entregar Estrelles verdes i segells Bib Gourmand. Una gala que reconeix la feina dels i les xefs dels millors restaurants del país.
Entre els premis entregats en la gala d’enguany, destaca, en clau ebrenca, el restaurant Citrus del Tancat de Codorniu del xef Aitor López, qui ha estat guardonat amb una Estrella Michelin i ara, la suma al Sol Repsol que ja li va ser atorgat l’any passat.
Aitor Lopez, xef del Citrus Tancat de Corniu, ens explica, en una entrevista amb redacció d’Imagina Ràdio que per a ell, aquesta estrella reconeix la feina de tota una carrera i sobretot, la feina d’un equip «que està lluitant per un projecte des del primer moment amb l’exigència que nosaltres vam marcar». «Ens sentim super reconeguts, a banda de per la guia, també per tots els companys d’ofici i de la professió». «Ara cal mantenir aquesta estrella, apuntalar-la i reforçar-la, i continuar avançant. Estem plens d’il·lusió i amb moltíssimes ganes.» Explica Lopez.
A més, la guia també ha guardonat l’Espai Amunt del xef faldut Vicent Guimerà amb una Estrella verda, un reconeixement que certifica la sostenibilitat en la pràctica culinària.
La guia Michelin, també anualment, revisa les estrelles entregades, i en aquesta ocasió tots tres restaurants ebrencs ja guardonats en anteriors edicions, la mantenen. Recordem que estem parlant del restaurant Villa Retiro de Xerta, i de l’Antic Moli i Les Moles d’Ulldecona.
Redacció M.F