14.3 C
Amposta

Agricultura i ramaderia agroecològica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’agricultura extensiva i agroecològica és una aliada ferma del medi ambient mentre que la indústria ho és del canvi climàtic. El 20 de març es va celebrar el dia mundial sense carn, dia en què es reivindiquen polítiques agràries i ramaderes que posin límit a la producció de carn i reforcin una ramaderia extensiva i agroecològica per a ser respectuosa amb els ecosistemes i les persones.

Els impactes ambientals i socials del consum sense mesura de carn de producció industrial van augmentant i fent malbé els ecosistemes. La política agrària comuna (PAC) està en un procés de revisió per part dels països de la Unió; aquesta desenvolupa un paper clau en el model de producció i consum futur; totes les estratègies, treballs i mesures que s’hauran d’aplicar tindran una repercussió futura en la nostra alimentació, medi ambient i la salut de les persones. Aquest treball és una oportunitat que pot fer un gir al sistema de consum que tenim ara mateix i fomentar les petites granges familiars aerològiques, el comerç de proximitat i la promoció d’un model saludable i, el més important, apropar al món rural semi desèrtic, apropar persones emprenedores, crear llocs de treball i posar totes les eines que necessitin al seu servei per a donar-li un futur amb totes les garanties.

“En les últimes dècades les grans explotacions industrials han portat a la ramaderia a un gran creixement”

Més del 80% de les terres agrícoles es destinaran a l’alimentació ramadera, el 14% de les emissions de gasos efecte hivernacle la genera la ramaderia industrial que dóna peu a què la ciutadania faci l’esforç de reduir el consum de carn de la producció industrial i prioritzi la compra procedent de la ramaderia extensiva i agroecològica que fomenta el benestar animal apropant més població al món rural i no contribueix a la desforestació dels boscos. En les últimes dècades les grans explotacions industrials han portat a la ramaderia a un gran creixement, amb una producció del 60 % dels ous que es consumeixen, el 75% de la carn de pollastre i el 55% de carn de porc.

Una situació que cal revertir pel bé del món rural, ara mateix desèrtic, per a la creació de llocs de treball pels comerços de proximitat, els quals, amb l’arribada de les grans àrees comercials, acabaran desapareixent. En l’àmbit de la població general cal reduir el consum per a combatre la crisi climàtica i reduir de manera important les emissions de CO₂; al final hem d’entendre que és pel nostre benestar, per això val la pena fer-ho.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -