14.3 C
Amposta

Agricultura comença a avaluar els danys a les oliveres provocats pel temporal Filomena

Tindrà en compte la informació facilitada pels afectats i l'obtinguda en visites a camp i amb drons i helicòpter

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Agricultura ha començat a avaluar els danys provocats pel temporal Filomena a les oliveres, tal com s’havia compromès la consellera Teresa Jordà. Per dur a terme la valoració, Agricultura està recollint les declaracions de danys fetes pels productors afectats. Alhora, efectua una valoració amb mitjans propis a través de visites de camp per part de tècnics de la conselleria i el vol de drons i de l’helicòpter dels Agents Rurals. Està previst que aquest faci dos vols, un primer per visualitzar les zones afectades a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, i un altre a les comarques de Lleida. Un cop obtinguda aquesta informació, Agricultura convocarà els ajuts per recuperar la capacitat productiva del cultiu de l’olivera.

Un cop recollida tota la informació, la que puguin facilitar les persones interessades i l’obtinguda pel propi Departament, es farà una valoració dels danys a partir de la qual es farà una convocatòria d’ajuts per a la recuperació de la capacitat productiva de les explotacions afectades. Aquest procediment és el mateix que es va fer servir per l’incendi de la Ribera d’Ebre i pels temporals Gloria i DANA, segons han indicat des de la conselleria.

Agricultura està estudiant els ajuts per recuperar el potencial productiu de l’olivera conjuntament amb les organitzacions agràries i s’adaptaran a les especificitats del cultiu regadiu o secà, ecològic o no ecològic i oliveres joves o velles. Ambdues parts ja han mantingut diverses reunions, l’última el 4 de febrer en el marc de la Taula Sectorial Agrària de l’Oli.

Paral·lelament, el Departament d’Agricultura ha demanat a Agroseguro la creació d’un grup de treball per adaptar les assegurances actuals i que aquestes assegurances també cobreixin els danys per inclemències meteorològiques.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -