14.3 C
Amposta

Activat l’avís pel perill de fortes ventades a les Terres de l’Ebre aquest divendres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Terres de l’Ebre tenen activat l’avís taronja, de 4 sobre 6, pel perill de ventades fortes durant tot aquest divendres i fins demà dissabte a les sis del matí. El vent podria bufar amb les ratxes més fortes d’aquesta tardor, tot i que durant les últimes setmanes ja hem tingut diversos episodis de fort vent, el d’avui podria ser el més violent a les comarques ebrenques. El vent pot superar en molts punts els 100 quilòmetres per hora.

La temperatura serà força suau aquest divendres i s’enfilarà en molts indrets fins als 18 graus al migdia. Les temperatures matinals també han sigut força altes amb mínimes que han quedat fregant els 15 graus.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) alerta del perill per fort vent en moltes comarques catalanes, entre les quals hi ha les Terres de l’Ebre. Malgrat això, tot fa pensar que la primera part de la setmana que ve arribarà l’anticicló, i amb ell uns quants dies de calma, sense vent. També arribaran dies de boira en fondalades interiors, un fenomen que fins ara ha sigut gairebé inexistent aquesta tardor.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana molta prudència si es condueix per les zones afectades pel fort vent. Així, recomana subjectar fort el volant i vigilar especialment la distància de separació lateral a l’hora d’avançar. També demana especial precaució en el cas de vehicles grans buits o amb remolc per risc de bolcada.

Protecció Civil demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’exterior i retirar de balcons i façanes tot allò que el vent pugui fer caure, com testos o decoracions nadalenques. També recomana anar en compte amb les branques o objectes que puguin caure quan s’estigui al carrer.

Recomanacions durant episodis de vent:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -