14.3 C
Amposta

Activades a les Terres de l’Ebre les alertes per fortes pluges, vent i mala mar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest matí ha arribat a les Terres de l’Ebre i a tot Catalunya un episodi de fortes pluges, mala mar i vent. Protecció Civil ha activat les alertes per pluges abundants i es poden produir augments sobtats de rius i rieres a parir de demà. El pla VENTCAT també s’ha activat però les Terres de l’Ebre hem quedat més al marge, ja que sobretot ha afectat el litoral i prelitoral central.

El fort onatge de la costa ebrenca serà de component est, és a dir, de llevant, i podria afectat molt al Delta de l’Ebre. A primera hora del matí ja s’han registrat fins al 50 litres per metre quadrat a prop dels Ports i es podrien registrar aiguats superiors als 100 litres per metre quadrat al final del dia.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) indica que algunes de les zones que podrien resultar més afectades son la desembocadura de l’Ebre i la zona dels Ports. Protecció Civil recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, tingueu prudència. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant. La perillositat es veu agreujada pel fort vent que bufarà a la façana marítima incrementant el risc de caiguda al mar en condicions de fort onatge que dificulta el rescat.

Convé tenir precaució entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa. De la mateixa manera, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -