14.3 C
Amposta

Accepta 6 anys de presó per matar el company de pis a Sant Carles de la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un home ha acceptat 6 anys de presó i 7 anys més de llibertat vigilada per matar el company de pis propinant-li cops al cap amb una pedra de grans dimensions a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), el juny del 2018. La fiscalia i la defensa han arribat aquest divendres a un acord de conformitat, amb la qual cosa s’evita el judici amb jurat popular que havia de començar dilluns a l’Audiència de Tarragona. Després que l’home hagi reconegut els fets, el tribunal l’ha condemnat per un delicte d’homicidi amb l’atenuant molt qualificada de drogoaddicció. A més de la pena de presó, l’individu no es podrà apropar als germans de la víctima ni podrà viure a la Ràpita durant deu anys. Inicialment, la fiscalia li demanava 13 anys de presó.

Els fets van passar a final de juny del 2018 en una finca de la Partida d’en Carrasca. Els dos homes tenien problemes de drogoaddicció i un d’ells va acabar amb la vida de l’altre durant una discussió. El cadàver de la víctima, de 56 anys, el van localitzar al cap de diverses setmanes, el 2 d’agost, en avançat estat de descomposició i quasi momificat.

La víctima vivia sola en un domicili del carrer de la Dàrsena de Sant Carles de la Ràpita, però entre final de maig i principi de juny del 2018 va convidar l’acusat a viure amb ell. Tots dos tenien problemes de drogoaddicció. El dia 25 la víctima va cobrar la pensió a què tenia dret, per un import de 739,80 euros. Entre aquell dia i el 27 de juny, es van fer vuit retirades d’efectiu en caixers automàtics.

El 27 de juny, la víctima va acudir al CAP de Sant Carles de la Ràpita en dues ocasions acompanyat de l’acusat. L’home presentava lesions a la mà i al cap produïdes per l’acusat, segons la fiscalia, després d’haver discutit. En concret, al matí el van atendre d’una ferida a la mà i, a la nit, d’un tall de set centímetres al cap.

A partir d’aleshores es va perdre la pista a la víctima. El crim es va produir entre dos quarts de deu de la nit del 27 de juny -a la sortida del metge- i el migdia del 29 de juny. En una finca rústica de la Partida d’en Carrasca els dos homes van començar a discutir i l’acusat va colpejar la víctima amb una pedra de 30x40x15 centímetres que delimitava el marge entre parcel·les.

El processat el va colpejar “en una o diverses ocasions amb l’ànim d’ocasionar-li la mort o sent plenament conscient que amb la seva acció podia ocasionar-li la mort”. Després de rebre l’impacte, la víctima va caure a terra i l’acusat va abandonar el lloc dels fets.

El cadàver el van localitzar el 2 d’agost al vespre sota un ametller situat a uns sis metres de la partició amb la finca veïna. El cos presentava un avançat estat de descomposició, quasi momificat. L’autòpsia va determinar que la causa de la mort havia estat una contusió cranial. Els forenses van situar el moment de la mort a final de juny del 2018.

Per la seva banda, el 29 de juny del 2018 l’acusat es va dirigir a un bar d’Amposta i allà va demanar al propietari que li deixés el telèfon mòbil. L’acusat va trucar la seva germana i va quedar amb ella a la parada de l’autobús, on va marxar en direcció a Reus. L’acusat va passar uns dies a Vila-seca al domicili de la seva mare i després es va traslladar a Reus, on va ser detingut la matinada del 29 d’agost.

En el moment dels fets, l’acusat havia abandonat el tractament de deshabituació a què s’havia sotmès i havia tornat a consumir drogues. Per la seva banda, la víctima rebia tractament per a la deshabituació mitjançant l’administració de metadona que li dispensaven en una farmàcia d’Amposta.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -