14.3 C
Amposta

A partir del 8 de juny la població de les Terres de l’Ebre podrà gaudir de la platja

Si tot avança com està previst, el 8 de juny les Terres de l'Ebre entrarien en fase 3

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’obertura de les platges per a banyar-se i gaudir-les més enllà de fer-ho de passada passejant o fent esport, arribarà a partir del 8 de juny, que en principi és la data marcada al calendari per a l’inici de la fase 3 a les Terres de l’Ebre. De moment, s’estan complint les dates, ja que segurament la Regió Sanitària Terres de l’Ebre iniciarà la fase 2 el pròxim dilluns, 25 de maig. Les platges obriran però amb mesures de seguretat i de distanciament entre persones, fins i tot podria haver-hi aforament o horaris establerts per evitar aglomeracions. A més, podrien gaudir de la costa ebrenca les regions o territoris de la vora que també estiguiessin en la mateixa fase 3.

Els experts expliquen que és bastant improbable que ens contagiem a través de l’aigua.  Albert Bosch, president de la Societat Espanyola de Virologia i catedràtic del Departament de Microbiologia de la UB, comenta que és molt improbable que a l’aigua s’hi pugui trobar el virus actiu. La llum solar minimitza riscos en els banys al mar, on la salinitat juga igualment un paper important, ho explica Albert Bosch, president de la Societat Espanyola de Virologia i catedràtic de la UB: “Al mar tenim una situació diferent, l’origen és el mateix, l’excreció per femta, però allà hi tenim dos factors, un i molt important és la irradiació solar, la llum ultraviolada és un germicida molt potent. I l’altre factor ambiental és la salinitat, que també contribueix a la inactivació del virus. Amb el benentès que el virus hi pogués arribar, que no ho crec, quedaria inactivat per la llum ultraviolada i la salinitat del mateix mar.”

El risc de contagi del coronavirus a la platja no ve de l’aigua, sinó del fet que els banyistes no facin cas de la distància de seguretat, com subratlla Albert Bosch: “El problema no és l’aigua, és la proximitat i, per tant, el que hem de mantenir és el distanciament entre les persones.”

Redacció – Ll. S.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -