14.3 C
Amposta

15 joves amb risc d’exclusió social es beneficiaran del projecte de mentoria esportiva Arrela’t

Impulsat per la Fundació Gentis, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l'Ebre, i el mecenatge de l'empresa Remsa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fins a 15 joves d’entre 12 i 16 anys i amb risc d’exclusió social es podran beneficiar de les beques per realitzar un esport a alguna de les entitats esportives d’Amposta. Seran els beneficiaris últims del projecte de mentoria esportiva Arrela’t, desenvolupat per Fundació Gentis amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre

i que compta amb el mecenatge de l’empresa Remsa. Es tracta un projecte que vol treballar la inclusió social d’aquests joves a través de l’esport i, concretament a través de mentors i mentores. Dilluns 22, els màxims representants de les tres entitats van presentar el projecte a la premsa al Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre.

“Estem absolutament satisfets de poder tirar endavant aquest projecte de mentoria que ens permet aprofitar la xarxa esportiva de la ciutat i poder avançar cap a la igualtat d’oportunitats”, va dir l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot remarcant “els dos socis que fan possible el projecte: Fundació Gentis, que és qui ha desenvolupat la metodologia necessària per formar mentors i clubs esportius, i Remsa, que és qui farà front a la beca esportiva de cada jove per poder practicar l’esport de la seva elecció”. Per la seua banda, l’Ajuntament d’Amposta, a través de l’àrea de Serveis Socials, serà l’encarregada de seleccionar les 15 persones que es beneficiaran de la beca, sota criteris de serveis socials. I el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre, a través de la regidora de Turisme Esportiu, posarà en contacte els joves amb els clubs esportius.

La gerent de Fundació Gentis, Marta Cid, va assenyalar que l’esport és una “eina per excel·lència per a la inclusió social, especialment entre el jovent perquè moltes vegades costa posar en marxa la motivació entre els joves, i l’esport és una bona manera d’aconseguir-ho”. Fundació Gentis serà l’encarregada de seleccionar i formar les persones que faran de mentoria. “Ara mateix estem en el procés de seleccionar mentors i mentores”, va afegir Cid, tot assenyalant que ja s’ha explicat el projecte a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Euses, especialment als alumnes de l’àmbit social i de l’àmbit esportiu, perquè puguin formar-se com a mentors per acompanyar aquests joves becats. “I també farem formació i acompanyament a tots els clubs esportius perquè valorin tota la feina social que ja fan i el puguin revertir a la societat participant de la inclusió social de joves”.

El director general de Remsa, Fernando Muiño, empresa que aportarà els diners suficients per fer front a les despeses que suposi que cadascun d’aquests 15 joves practiquin un esport. “Abans de conèixer el projecte Arrela’t, va ser la meva filla Paula qui em va fer notar la necessitat que tot el jovent havia de tenir la mateixa oportunitat d’accedir a la pràctica esportiva. Vaig creure amb la seva idea i la vaig presentar a l’Ajuntament d’Amposta, que de seguida ens van posar en contacte amb Fundació Gentis”, va dir Muiño. “Com a empresa estem molt agraïts que ens deixin participar en aquest projecte que compleix tots els nostres valors de responsabilitat social corporativa”, va dir.

Finalment, per la seua banda, Iris Castell, regidora de Promoció i Turisme Esportius, va assenyalar que “Amposta és una ciutat esportiva d’excel·lència i tenim l’obligació de posar a l’abast del projecte Arrela’t, tot el teixit esportiu que s’ha generat a la nostra ciutat, creant a la vegada l’espai de responsabilitat social del mateix centre de tecnificació”. “Aquella excel·lència que hem treballat durant molt de temps en l’àmbit esportiu, volem que ara es posi al servei de la ciutadania, perquè tots i totes les joves pugui practicar esport, tenir hàbits saludables i sentir-se part d’un col·lectiu integrador”, va tancar Castell.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -