14.3 C
Amposta

Restaurants de la Ràpita oferiran menús amb el polp i l’arròs com a protagonistes

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Les Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs de la Ràpita arriben a la seua 28a edició. Entre el 14 de setembre i el 6 d’octubre, 18 restaurants de la població oferiran menús basats en aquests dos productes. Són dos establiments més que l’edició anterior: una mostra del bon moment del sector de la restauració i de la qualitat creixent de la cuina de la Ràpita.

Per l’alcalde de la Ràpita i regidor de turisme, Josep Caparrós, “això significa que la restauració està molt motivada i implicada amb la promoció del nostre municipi”. Caparrós ha presentat la vintena de menús que s’oferiran a l’Espai Gastronòmic del Mercat Municipal. “Tothom assimila la Ràpita amb bona gastronomia, i d’això és del que van aquestes jornades”, ha afegit Caparrós.

La presentació ha comptat també amb la participació del secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita, Joan Balagué, i dels cuiners i responsables dels restaurants Casa Vella, Òscar Comes, i Juanito Platja, Natàlia Samper. L’acte també ha servit per mostrar als mitjans de comunicació alguns dels plats que es podran degustar de la mà dels seus cuiners i cuineres.

Les Jornades del Polp i de l‟Arròs coincideixen amb la temporada de la sega de l‟arròs al delta de l‟Ebre i amb les festes de la sega que s’organitzen als municipis deltaics. També coincideix amb la finalització de la veda biològica de la flota pesquera d’arrossegament, la qual cosa garanteix l‟abastiment de polp als restaurants del municipi.

Pels restauradors de la Ràpita, les Jornades del Polp i l’Arròs són una nova oportunitat per seguir pujant el llistó gastronòmic, però sobretot per allargar la temporada turística, que tot just ha acabat la seua campanya d’estiu fa una setmana. “Al setembre a la Ràpita no s’acaba la temporada. Comencem el mes amb unes jornades gastronòmiques perquè a la Ràpita estem oberts els 365 dies de l’any”, ha recordat l‟alcalde, Josep Caparrós.

A més dels Restaurants Casa Vella i el Restaurant Juanito Platja, s’han sumat a les Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs els restaurants Can Vicent, Piscolabis Gastrobar Les Delícies, Albert Guznmán, Miami Can Pons, Marieta Taperia, Cal Manú, Ventall Freddy, Restaurant Taperia TT, Numma, Arrosseria Llansola, Tito‟s, Can Batiste, El Caliu, Mar y Luz, Varadero i Casa Ramón Marinés.

El preu dels menús oscil·len entre els 30 i els 45 euros, i inclouen aperitius, entrants, plat principal, postre i un maridatge de vins de la D.O. Terra Alta. Els restauradors han demanat que aquelles persones interessades facin reserva prèvia per poder garantir la correcta preparació del polp.

Aprofitant les Jornades Gastronòmiques del Polp i de l’Arròs, l’Estació Nàutica ha elaborat unes escapades “Gastro- Natura” que pretenen complementar l’oferta gastronòmica i oferir un servei integral per al nostre visitant. Els packs inclouen allotjament, menú i una activitat amb preus variables en funció del menú escollit, l’allotjament i l’activitat que es vulgui practicar.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Atropellen un jove de Santa Bàrbara i fugen del lloc dels fets

Els fets van succeir dissabte 11 de juliol a les 21.45 h a l'altura del Passeig de la Generalitat amb l'encreuament de carrer Aragó....

La Fundació ‘la Caixa’ recapta més de 47.000 euros per al Banc d’Aliments de l’Ebre i Tarragona

L’acció solidària Cap llar sense aliments, impulsada per la Fundació “la Caixa”, amb el suport operatiu de CaixaBank, tanca amb més de 47.000 euros recaptats...

La família de la víctima mortal d’un accident a Ulldecona busca el conductor que es va fugar

El divendres 3 de juliol motorista va morir a l'autopista AP-7, a l'atura d'Ulldecona. Quan passaven pocs minuts de les onze de la nit, una...

El front institucional de les Terres de l’Ebre es reactiva en contra del transvasament a Cantàbria

El front institucional de les Terres de l'Ebre, que agrupa alcaldes i presidents de consells comarcals del territori, s'ha reactivat davant l'amenaça que suposa...

L’ACA adjudica les obres per a millorar el sanejament d’Alfara de Carles, al Baix Ebre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per a millorar el sanejament de les aigües residuals d'Alfara de Carles, al Baix Ebre, amb un...
- Anunci -
- Anunci -