EbreIncendiNotíciesVídeos

[VÍDEO] Rebrotem recapta més de 94.000 euros per l’incendi

Aquesta iniciativa també alerta de la manca de conscienciació sobre la importància de la pagesia i un canvi en el model de gestió forestal

L’incendi de la Ribera d’Ebre va cremar més de 5.000 hectàrees de vegetació i conreus a finals d’aquest mes de juny. Aquest foc ha sigut un dels més greus que hi ha hagut a Catalunya en els últims 20 anys. S’ha vist afectada la pagesia i la ramaderia d’una zona que, a conseqüència de la industrialització, està molt abandonada en aquest sentit, per aquest motiu, pren més importància la necessitat de tornar a fer la terra productiva.

La iniciativa Rebrotem va sorgir arran de la solidaritat que vol damnificar i reduir danys en aquest sector. Van iniciar un micromecenatge per aconseguir 250 mil euros, fins ara n’han aconseguit més de 94.000 provinents de més de 1.400 persones. Rut Turch, membre de Rebrotem, explica a una entrevista a Canal Terres de l’Ebre que la major part dels diners aniran destinats a les persones que ho han perdut tot, els més afectats, perquè “son persones que han de començar en molts casos de zero” i son ells “qui cuiden el nostre territori”.

Turch també explica que demanaran l’ajuda de tècnics especialitzats per poder determinar qui son aquells pagesos especialitzats, el greu d’afectació i com poder dividir les ajudes. Des de Rebrotem alerten de la manca conscienciació sobre la importància de la pagesia i un canvi en el model de gestió forestal.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close