14.3 C
Amposta

L’oci nocturn de les Terres de l’Ebre amb l’aigua al coll per culpa de la pandèmia

Establiments ebrencs d'oci nocturn han deixat d'ingressar més de 200.000 € el darrer any per la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’oci nocturn és dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid-19. L’estiu de l’any passat, quan no hi havia toc de queda, algunes discoteques i bars musicals van decidir obrir amb restriccions fins passada la mitjanit, però molts altres van mantenir les portes tancades perquè les pèrdues haguessin superat els beneficis. Molts propietaris d’aquests establiments han continuat pagant el servei d’alarmes, el subministrament elèctric, el lloguer, entre altes, tot i estar pràcticament durant tot l’any en la persiana baixada.

Tres locals d’oci nocturn de les Terres de l’Ebre estan tancats des del març de l’any 2020 quan es va decretar l’estat d’alarma i el confinament domiciliari. Son Noves Algues Club de la Ràpita, la discoteca Karibú de Roquetes i Lo Carrer de la Habana de Tortosa.

Helena Queral, gerent de Noves Algues Club, ha explicat a la redacció d’Imagina Ràdio que han deixat d’ingressar entre 200.000 i 300.000 euros durant aquest any que han estat tancats: “Fa un any que estem aturats i hem hagut de continuar pagant lloguer, subministraments, entre altres despeses”. Solament han rebut una subvenció per aquest establiment de 2.000 euros que Queral qualifica de “totalment insuficient”.

Fa pocs dies han obert el restaurant Cal Xapo, annexat a Noves Algues Club: “No l’hem obert fins ara perquè era millor deixar d’ingressar que tenir pèrdues”. La gerent diu que en cap moment han pensat a tancar cap dels seus locals: “De cap manera… no ens ha passat pel cap tancar, és més, estem fent obres de condicionament de l’espai de la discoteca per quan puguem reprendre l’activitat”. Helena Queral demana un estiu almenys com el de l’any passat quan no hi havia toc de queda i amb les mesures adequades “es podia obrir fins a la una de la matinada”. “El toc de queda s’hauria d’aixecar també aquest estiu”, opina Queral, però “passar del confinament comarcal a poder-se moure per tot Catalunya ha sigut una patinada. Ha sigut tot massa de cop i pagarem les conseqüències”, conclou.

Noves Algues Club | La Ràpita

Jordi Mauri és gerent de Lo Carrer de la Habana, del Botànic, Sa Terrassa i Lo Racó de Mig Camí, tots establiments de Tortosa: “Lo Carrer de la Habana el tenim tancant des del març de l’any passat, però el Botànic, en tenir llicència de restaurant, vam obrir-lo”. Mauri diu que amb Lo Carrer de la Habana ha deixat d’ingressar uns 200.000 euros i no es reobrirà “fins que no pugui obrir les hores habituals”. “Com a discoteca no crec que puguem obrir fins al setembre, com a mínim”, assegura. D’altra banda, ha detallat que el restaurant Lo Racó de Mig Camí tornarà a estar obert a partir del pròxim 8 d’abril, però Sa Terrassa continuarà tancada, a l’espera de valorar la seua obertura de cara a l’estiu.

D’altra banda, Lo Carrer de la Habana no li ha ocasionat cap pèrdua i gràcies al restaurant Botànic ha seguit endavant. A més, assegura que “les subvencions de l’oci nocturn han sigut millors que les de la restauració”. Jordi Mauri ha rebut uns 15.000 euros de subvencions per Lo Carrer de la Habana i 1.500 euros pel Botànic. Malgrat tot, no s’aproximen als ingressos que hauria tingut si no hagués tancat. Mauri ha afirmat que tornaran a obrir un cop passi la pandèmia.

Joan Antó, gerent de la discoteca Karibú de Roquetes, explica que abans de la pandèmia obrien una vegada al mes, però xifra la pèrdua d’ingressos d’aquest darrer any entre 400.000 i 500.000 euros. L’última festa que van oferir va ser la del carnaval d’hivern de l’any 2020. “Les mesures amb les quals podíem obrir a l’estiu de l’any passat eren inviables”, per aquest motiu assegura que “no obrirem fins que ens deixin dur a terme una activitat semblant a la d’abans de la pandèmia”.

En referència a les subvencions, Antó ha explicat que no n’han rebut cap “perquè hem tingut problemes d’accés o de bloqueig de la web”, entre altres motius referents a la documentació demandada. A hores d’ara les despeses de la discoteca Karibú son de 1.500 euros al mes i no son més “perquè el local és del meu soci”, diu Antó, però assegura que hi ha moltes discoteques que “no podran obrir mai més” perquè paguen, tot i tenir la persiana baixada, uns 5.000 euros al mes solament de lloguer.

Discoteca Karibú de Roquetes

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -