14.3 C
Amposta

L’aiguat s’emporta el Pont dels Estretets d’Alcanar, un patrimoni mil·lenari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Pont dels Estretets d’Alcanar ha desaparegut. El temporal que l’1 de setembre va afectar greument la comarca del Montsià i, més concretament, el municipi d’Alcanar, es va emportar aquest patrimoni mil·lenari. L’historiador canareu Josep Sancho ha publicat dues fotografies de l’abans i el després a través d’una publicació a Twitter on ha dit: “La riuada de l’1 de setembre es va emportar el Pont dels Estretets. Era tant antic que no sabíem de quan era. Potser de l’època dels visigots, potser dels anys dels àrabs. Potser de feia un mil·lenni i mig. Hem perdut un trosset de la nostra història i ara som una mica més pobres”.

Aquest pont, situat al barranc de Sòl de Riu, al final del Camí de les Martorelles, podria tractar-se d’una construcció d’època romana que potser formava part d’una via secundària que anava de Tortosa a València i que, pel Montsià, devia unir Amposta amb Chersonensus (Peníscola), travessant el riu Sénia. Segons l’opinió del canonge José Matamoros, aquest pont era l’únic vestigi romà que quedava, en relació amb el poble. Segons sembla, el pont primitiu podria haver estat, inclús preromà.

L’any 2009 es va portar a terme una neteja i es volia realitzar una restauració completa. D’aquesta construcció només restava un dels dos arcs i l’arrencada de la base de l’altre. Estava bastit amb pedra travada amb formigó i conglomerat de calç i sorra.

Pont dels Estretets d’Alcanar abans del temporal de l’1 de setembre | Josep Sancho, Twitter @AhirsdelEbre
El lloc on hi havia el Pont dels Estretets d’Alcanar | Imatge posterior al temporal de l’1 de setembre | Josep Sancho, Twitter @AhirsdelEbre

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -