14.3 C
Amposta

Els Premis Nacionals Felip Domènech guardonen el tivissà Marc Castellnou, cap del GRAF

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Els Premis Nacionals Felip Domènech 2022 guardonen com a Premi Especial del Jurat a Carla Simón i Arnau Vilaró, directora i coguionista del film Alcarràs; com a Premi a la Persona, al cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal (GRAF), el tivissà Marc Castellnou; i com a Premi a l’Entitat, a la Cooperativa d’Ivars. El jurat està integrat per quatre membres relacionats amb la Universitat de Lleida, el cooperativisme, l’activisme pagès i en defensa de l’aigua i l’activisme cultural; i tres membres vinculats a òrgans i sectors socials d’Unió de Pagesos.

Unió de Pagesos ha fet públic els premiats amb l’objectiu de donar a conèixer l’acte de lliurament que es farà aquest diumenge dia 16 d’octubre a les 11 del matí a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Aquesta sessió serveix per reunir la societat civil agrària i, a més de comptar amb els guardonats, té la participació institucional de la Diputació de Lleida i l’actuació musical de la cantautora Meritxell Gené.

Guardons Premis Nacionals Felip Domènech, obra de Xavier Badia

Guardonats

  • Premi Nacional Felip Domènech 2022 Premi Especial del Jurat a Carla Simón, directora de cine i coguionista de la pel·lícula Alcarràs, i a Arnau Vilaró, coguionista, per posar al centre de l’opinió pública, com no s’havia aconseguit abans, la dimensió social i cultural de la pagesia i el model de l’agricultura familiar. Alcarràs internacionalitza la problemàtica del camp vista des de Catalunya.
  • Premi Nacional Felip Domènech 2022 a la Persona a Marc Castellnou, pel seu treball com a cap de l’Àrea del GRAF dels Bombers de la Generalitat de Catalunya en la lluita contra els incendis forestals i, especialment, pel seu treball de comunicació i divulgació de la necessitat d’un país on la pagesia tingui molta més rellevància tant per l’activitat agrícola, ramadera i forestal com per la sostenibilitat del paisatge.
  • Premi Nacional Felip Domènech 2022 a l’Entitat a la Cooperativa d’Ivars, per ser un model reeixit de cooperativa, amb 107 anys d’història, que marca el camí a seguir pel fet que posa el futur de l’agricultura i la ramaderia a les mans de la pagesia. A més d’impulsar l’activitat econòmica al sector i al territori, la Cooperativa d’Ivars té un compromís social a través de l’acció assistencial i educativa, de l’atenció social i de la promoció del cooperativisme.

Els Premis Nacionals Felip Domènech van arrencar el 2016 amb l’objectiu de fer un reconeixement públic cada dos anys a persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats, d’una forma honesta, senzilla i amb companyonia.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -