14.3 C
Amposta

El convent de Benifallet passa a ser de titularitat municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, acompanyada del regidor Antonio Llésera i la regidora Lourdes Doliu, han informat aquesta tarda de tots els detalls de l’adquisició per part de l’Ajuntament de l’edifici del Convent. L’espai, d’estil neogòtic, va ser construït per encàrrec de Magdalena de Grau i de Gras  el 1912 per acollir les Monges Terciàries i el col·legi per a noies partir de 1920. Posteriorment va ser col·legi públic i des de mitjan del segle XX, i fins a l’actualitat, ha estat l’espai central de les activitats del municipi, a banda d’acollir-hi el consultori mèdic, l’oficina de Correus, la llar d’infants i la biblioteca fins fa poc i els espais de les diferents associacions del municipi. “El 26 de febrer de 2020 és una data històrica per al nostre poble, perquè aquest espai que sempre hem sentit nostre continuarà sent dels veïns i veïnes de Benifallet però ara escripturat com a edifici de propietat municipal”, ha manifestat l’alcaldessa, Mercè Pedret.

La compra del Convent es va materialitzar dimecres 26 de febrer amb la signatura de l’escriptura amb la Parròquia de Benifallet per la qual l’Ajuntament ha adquirit aquest espai, de prop de 900 metres quadrats, per 90.000 euros i l’acord de destinar 5.000 euros anuals durant els propers vuit anys a millores a l’Església Parroquial i a l’Ermita. “Han estat més de dos anys intensos de negociacions per tal d’aconseguir el millor acord per al poble i crec que ho hem aconseguit, ja que el cost és pràcticament simbòlic i invertir en dos elements arquitectònics singulars del nostre poble també beneficiarà un municipi que aposta pel turisme i pel patrimoni”, ha manifestat. Pedret ha volgut afegir: “Voldria agrair avui a  totes aquelles persones que han fet possible que aquest edifici hagi passat a titularitat municipal, per la seva tenacitat, per la seva lluita i defensa pública del convent com a edifici del poble des que el Bisbat va anunciar la intenció, un cop acabada la cessió, de vendre’l. La seva reivindicació ha estat també clau en aquest procés.”

Pedret ha informat que el pressupost del 2020 inclou una partida de 25.000 euros per a millores destinades al Convent, concretament al Casal Municipal. De moment, l’edifici continuarà acollint el consultori mèdic mentre no s’enllesteix el nou, pressupostat per la Generalitat per enguany i que s’instal·laria al costat del Centre de Dia i de la Biblioteca i Centre d’Interpretació, al Passeig dels Tarongers. També mantindrà l’ús cultural i lúdic a la sala del Casal Municipal mentre no es construeix el nou pavelló polivalent a l’edifici de la cooperativa de la SAT que l’Ajuntament va adquirir el 2018. Cal recordar, a més, que actualment a l’edifici hi ha l’oficina de Correus i hi tenen les seus les diferents entitats i associacions del municipi.

CONVENT DE LES MONGES TERCIÀRIES

L’edifici es va construir el 1912 per encàrrec de Magdalena de Grau i de Gras i el 1920 sota l’ordre de les Monges Terciàries va començar a funcionar com a col·legi de noies fins la Guerra Civil. Després de la Guerra tornaria a funcionar com a col·legi públic.

El 1976 la Parròquia de Benifallet va inscriure aquesta propietat al seu nom mitjançant l’article 206 de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals. El 1989 es va signar un conveni entre l’Ajuntament de Benifallet i el Bisbat de Tortosa a partir del qual aquest darrer cedia durant 29 anys l’ús de l’edifici del convent a l’Ajuntament. El 2018 va vèncer el conveni.

El novembre de 2019 el ple de l’Ajuntament va aprovar la compra de l’edifici del Convent. El 26 de febrer de 2020 es va signar l’escriptura per la qual el Convent passa definitivament a titularitat municipal.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -