14.3 C
Amposta

El ral·li comença avui a la Terra Alta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amb motiu de la celebració del 55è Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada, el Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit. Aquesta competició causarà afectacions de trànsit a diverses vies de les comarques tarragonines des del divendres 25 al diumenge 27 d’octubre.

En el marc de les activitats prèvies a la prova que els organitzadors desenvolupen amb els equips participants i els seus pilots i copilots, agents de la Divisió de Trànsit de Mossos d’Esquadra informaran de manera personalitzada als conductors professionals de les pautes de seguretat que han de seguir per evitar riscos i els insistiran en la importància del compliment estricte de la normativa de trànsit en els trams d’enllaç de la prova. Es tracta de la primera vegada que es realitza aquesta acció comunicativa i de conscienciació viària.

El Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada tindrà lloc durant el cap de setmana i, per tant, als desplaçaments d’espectadors que s’aproparan a veure el ral·li, s’hi afegirà la mobilitat habitual d’un dissabte i diumenge.

ETAPA 1. Divendres, 25 d’octubre
Trams: Gandesa – Horta-Bot – la Fatarella-Vilalba. Estaran tancats pel pas de la cursa diversos camins rurals i diferents punts de les carreteres TV-3531, T-334, TV-3341, TV-7333, TV-7231, TV-7411, T-733 (veure Annex).

ETAPA 2. Dissabte, 26 d’octubre
Trams: Savallà – Querol – el Montmell – Salou. Estaran tancades pel pas de la cursa les carreteres TV-2241, T-2244, T-243, T-201, TV-2011, C-37, TV-2443, T-704, TP-2002, TP-2003, TV-2443, T-244, TP-2442, entre d’altres (veure Annex).

ETAPA 3. Diumenge, 27 d’octubre
Trams: Riudecanyes – la Mussara. Estaran tancades les carreteres T-313, T-704, TV-7046, TV-7045 i T-704 (veure Annex).

Mesures especials de trànsit pel Ral·li

Dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre, l’SCT establirà les següents mesures especials de circulació per tal de garantir la seguretat viària durant la celebració del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada:

MESURA 1
N-420: la Teixeta – Colldejou. Abalisament dels vorals de la carretera per evitar l’aparcament i habilitació d’una zona especial d’aparcament

MESURA 2
N-420: la Teixeta – Colldejou. Tancament del ramal d’accés des de l’N-420 a les carreteres TP-7401 / T-313 i ramal d’accés des de la T-313 a l’N-420 en sentit Reus Tarragona. Així mateix, es tancarà el ramal d’accés des de la carretera T-313 Duesaigües/Riudecanyes cap a l’N-420 en direcció Reus/Tarragona, tant en la part superior al costat de la rotonda, com en la part inferior a la pròpia calçada de l’N-420.

MESURA 3
TP-7401 Porrera – enllaç amb l’N-420. Es prohibirà aparcar a tota la rotonda (exterior) de Porrera i des d’aquesta del punt quilomètric 6 al 5 de la TP-7401. També s’instal·laran cons per evitar l’aparcament a banda i banda de l’accés a l’N-420 en sentit Falset des de la rotonda amb la carretera TP-7401.

L’esdeveniment esportiu obligarà a tallar diverses carreteres i afectarà la mobilitat (veure ANNEX). Els conductors es poden informar de les restriccions de la circulació que es puguin establir a través d’aquests canals:

  • Emissores ràdio
  • 012
  • Web del Servei Català de Trànsit i el compte de Twitter @transit.
  • Els itineraris de les etapes es poden consultar en el web oficial d’aquesta prova automobilística: Ral·li RACC Catalunya -Costa Daurada 2019

Dispositiu del Mossos d’Esquadra per al Ral·li

Durant els dies de celebració de la prova esportiva, l’objectiu principal dels Mossos d’Esquadra serà garantir la seguretat dels participants del ral·li, dels espectadors i de la resta de ciutadans de les viles afectades.

Entre les accions prèvies que els organitzadors realitzen adreçades als equips participants, per primera vegada agents de trànsit de Mossos d’Esquadra donaran consells individualitzats de seguretat viària als pilots i copilots per insistir-los de la importància del compliment de la normativa viària en els trams d’enllaç de la competició.

Dispositiu dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat reforçaran el seu dispositiu habitual amb motiu del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada. D’una banda, hi haurà un reforç especial de bombers distribuït en diferents trams de la prova, així com en heliports i parc d’assistència i control. Es reforçaran també alguns parcs de bombers funcionaris i s’obriran parcs de bombers voluntaris per donar resposta als serveis ordinaris que es poden veure incrementats pel volum de gent que es desplaci per fer seguiment, durant els 4 dies, de la prova esportiva.

A més, es desplaçaran també un comandament i un tècnic especialista operador de control al Centre d’Operacions del Ral·li.

Recomanacions per als assistents al Ral·li

Seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els comissaris de la prova i els agents, que vetllaran per la seguretat de tothom.
També es recomana al públic assistent a la prova que planifiqui amb prou antelació en quin indret vol veure el ral·li i per on accedirà al punt.

A l’hora d’estacionar, és millor fer-ho a les zones destinades a aquesta finalitat a través dels aparcaments habilitats i, en tot cas, convé no deixar estacionat el vehicle en una zona que dificulti la circulació, el desenvolupament de la prova o el pas de vehicles d’emergències en el cas que siguin necessaris.

Un cop finalitzades les etapes, s’aconsella una sortida ordenada per tal de facilitar el retorn.

Font: Infocamp.cat

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -