14.3 C
Amposta

Mònica Sales es compromet a impulsar la Regió del Coneixement CatSud i a potenciar la URV i els centres de recerca del territori

La cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya s’ha reunit amb el rector Josep Pallarès, i ha defensat la necessitat de destinar més recursos a les universitats catalanes per equiparar-les als millors estàndards europeus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dins de la campanya electoral ‘10 comarques, 100 trobades’, Mònica Sales, cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, s’ha reunit amb el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Pallarès.

Durant la reunió han abordat la importància de reforçar el sistema universitari català i la voluntat de destinar-hi més recursos per equiparar la universitat amb els millors estàndards europeus. Sales ha assegurat que “cal aprofundir i protegir els trets característics que fan del sistema de coneixement català un sistema singular i competitiu, malgrat tenir en contra una legislació espanyola estricta i uniformadora”. Dins d’aquesta voluntat de millorar la universitat ha assegurat que destinaran més recursos econòmics, acompanyats de la garantia d’una docència de qualitat i una recerca universitària d’excel·lència, i també potenciaran la capacitat d’innovar i transferir coneixement al sector empresarial.

Com recull l’acord de Brussel·les, Sales també ha destacat que el sistema universitari català serà present en els organismes internacionals on es prenen les decisions que l’afecten. A més, de planificar l’oferta universitària i els programes científics i de recerca d’acord amb les necessitats econòmiques i socials, i crear l’espai català d’ensenyament superior on l’FP i la formació universitària professionalitzadora es planifiquin i programin de forma cooperativa, per respondre de forma més eficient a les necessitats de perfils professionals de les empreses i el sector social.

També ha explicitat el suport a la Regió del Coneixement CatSud i a les apostes per sectors estratègics com el químic, el sector TIC o l’agroalimentari, que disposen d’ecosistemes ja en marxa, donant resposta a les seves necessitats de generació de coneixement i de personal format. Pel que fa als centres de recerca, ha expressat que preveuen que l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) pugui tirar endavant la tercera fase del seu edifici, que l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili pugui millorar l’eficiència energètica del biobanc, fer la remuntada d’un pis a l’edifici de Recerca del Joan XXIII i es pugui dotar d’una seu central. També que l’IPHES, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, pugui ampliar el seu edifici i fer-hi millores.

Finalment, Sales ha defensat que la URV i totes les universitats catalanes garanteixin que el català sigui la llengua d’ús de la comunitat educativa.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -