14.3 C
Amposta

El Govern instal·la una horta solar de 900 panells fotovoltaics al Port de la Ràpita

L'actuació potencia l'autosuficiència energètica de l'equipament de Ports de la Generalitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern de la Generalitat està instal·lant una horta solar de 900 panells fotovoltaics al Port de la Ràpita. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha visitat aquest divendres les obres al costat de l’alcalde de la localitat, Josep Caparrós, i del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó. Les plaques s’ubicaran a la coberta de cinc marquesines metàl·liques. Les estructures s’han col·locat a l’aparcament del moll central, al costat de la llotja de peix i prop de la futura base nàutica. Prèviament, Fernàndez ha visitat la base nàutica, on s’han executat obres marítimes i s’està construint un edifici. Aquestes dues actuacions més l’horta solar tenen un pressupost de 2,3 milions d’euros.

L’actuació potencia l’autosuficiència energètica de l’equipament de Ports de la Generalitat i té l’objectiu de reduir la petjada de carboni del port i de les activitats que s’hi desenvolupen. Les 900 plaques tenen una potència de 300 quilowatts i s’espera que generin 546.320 quilowatts/hora cada any. L’estalvi d’emissions de CO2 a l’atmosfera es calcula en 195 tones.

“Estem més a prop que el Port de la Ràpita sigui el primer ‘Green Port’ de la Generalitat”, ha afirmat Fernàndez. La infraestructura està vinculada a l’espai natural del Delta, que forma part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

Territori afirma que el ‘Green port’ ha de desenvolupar la seva activitat tenint en compte l’àmbit econòmic, el mediambiental i el social “de manera sostenible i amb el menor impacte al medi”, aportant mesures de millora de control de la qualitat de l’aire, l’aigua, el soroll i els residus.

2.250 plaques

La instal·lació fotovoltaica del Port de la Ràpita s’afegeix a les que el Govern duu a terme als ports que gestiona de forma directa. Així, a més de les 900 plaques que s’estan col·locant a l’aparcament del port ebrenc -i de les 108 previstes al sostre de la base nàutica-, ja se n’han posat 1.242 a la coberta de les instal·lacions pesqueres a Roses, Palamós, Arenys de Mar, Vilanova i la Geltrú, Cambrils, Deltebre i la Ràpita.

Un cop acabin les actuacions hi haurà, doncs, 2.250 plaques fotovoltaiques als ports de gestió directa de la Generalitat, amb un càlcul d’estalvi d’emissions de CO2 a l’atmosfera de 445 tones anuals.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -