EbreNotícies

El concurs de vins amb DO Terra Alta viu l’edició més participativa

Divendres al vespre s’ha celebrat a Gandesa el Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019 en el marc de la 32a edició de la Festa del Vi. La cerimònia de lliurament s’ha celebrat a la Sala de Cinema Societat Unió Gandesana i l’encarregat de lliurar els premis ha estat, un any més, el pregoner de la festa, que enguany ha estat el comunicador Llucià Ferrer.

Els vins premiats en aquesta edició, la més participativa fins a la data, aconseguint el seu màxim històric de participants amb gairebé 200 referències, han estat:

  • Millor Vi Blanc: Prohom Conceptia 2018, Celler Coma d’en Bonet
  • Millor Vi Terra Alta Garnatxa Blanca de collita: ex aequo LaFou Els Amelers 2018, LaFou Celler; Herència Altés Benufet 2018, Herència Altés
  • Gran Vi Terra Alta Garnatxa Blanca: Puresa Garnatxa Blanca Centenari 2016, Celler Cooperatiu de Gandesa
  • Gran Vi Blanc Terra Alta: L’Avi Arrufí 2017, Celler Piñol
  • Millor Vi Blanc Brisat: Quatre Vint 2018, Agrícola de Corbera
  • Millor Vi Rosat: Vallmajor 2018, Celler Batea
  • Millor Vi Negre: Clot d’Encís Selecció 2018, Sant Josep Vins
  • Millor Vi Negre amb pas per fusta: El Senyal 2016, Celler Alimara
  • Millor Vi Negre Criança en bóta de roure: Mil·lennium 2014, Celler Xavier Clua
  • Gran Vi Negre Terra Alta: Mon Pare 2016, Les Vinyes del Convent
  • Millor Vi de Licor: Mistela Ca Tibaria Blanc, Celler Josep Vicens
  • Menció Especial Millor Vi Ecològic: Merian 2018, Cellers Tarroné

El Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta, és un any més l’antesala a la Nit de les Garnatxes Blanques, l’acte més emblemàtic del programa de la Festa del Vi, i que se celebra aquest mateix vespre al Celler Cooperatiu de Gandesa. En aquesta 10a edició es podran degustar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb Garnatxa blanca, la varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close