AgendaEbreNotíciesSocietat

Alcanar acull els actes del Dia Mundial de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre

Aquest any la jornada es centra en la prevenció del suïcidi

Aquest dissabte Alcanar ha acollit els actes de celebració del Dia Mundial de la Salut de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre. La jornada ha començat a les 11:30 del matí amb una concentració a l’Ajuntament del municipi del Montsià. Mitja hora més tard, a les 12 del migdia, s’ha iniciat una marxa solidària pels carrers d’Alcanar que ha finalitzat al centre cívic, on s’hi ha celebrat un dinar de germanor.

Cartell del DMSM 2019 celebrat a Alcanar / Font: AFMMTE

Malgrat l’acte organitzat per l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre s’hagi celebrat aquest dissabte a Alcanar, cal recordar que el Dia Mundial de la Salut Mental té lloc el 10 d’octubre de cada any. Aquesta jornada anual pretén crear conciència i concentrar l’atenció mundial en la identificació, tractament i prevenció d’algún trastorn emocional o de conducta relacionat amb la Salut Mental.

En aquesta ocasió, al 2019, la jornada s’ha volgut dedicar i centrar en la prevenció del suïcidi. Malauradament, al món es suïcida una persona cada 40 segons i cada any moren prop de 800.000 persones per aquesta causa. Cada suïcidi és una tragèdia i acostuma a afectar greument l’estat de famílies, grups i comunitats properes a la víctima. Els estudis apunten que el suïcidi tampoc respecta edats, ja que és la segona causa de mortalitat entre els joves d’entre 15 a 29 anys.

Redacció: Jordi Gaya

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close