14.3 C
Amposta

Xavier Faura: “Junts per Tortosa encara no ha assumit que governa en minoria”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha lamentat la falta de voluntat negociadora de l’alcaldessa de Tortosa que dit que s’ha negat a pactar amb els grups de l’oposició les ordenances fiscals del 2020 i optarà per prorrogar les actuals. Tampoc ha negociat ni informat l’oposició sobre el Pla d’Actuació Municipal (2019-2023), un document que el govern de Junts per Tortosa va presentar ahir públicament. “Junts per Tortosa encara no ha assumit que governa en minoria. Té una falta absoluta de cultura democràtica i negociadora. No pot passar el rodet i imposar les seues propostes, ha de negociar amb la resta de grups i consensuar un projecte de ciutat”, ha manifestat Faura.

Aquesta manca de capacitat de negociació de l’alcaldessa és un dels motius pels quals Esquerra Republicana no ha reeditat el pacte electoral del passat mandat. “No negocien res, imposen la seua voluntat, arrossegant així el partit minoritari en les seues decisions o obligant-lo a provocar una crisi de govern, cosa que no vam fer lleialtat”, ha dit el portaveu republicà, que ha explicat també que es van mantenir nombroses reunions amb membres de l’equip de govern per tal de consensuar les ordenances fiscals del 2020 i quan només faltava redactar un acord per escrit, l’equip de govern va anunciar en roda de premsa que prorrogava les ordenances.

Esquerra Republicana fa setmanes que va reclamar al govern de Tortosa un projecte de ciutat consensuat entre les diferents formacions polítiques del consistori que marque les actuacions prioritàries que cal emprendre a la ciutat. “Buscar un consens entre les diferents formacions requereix feina i esforç i en lloc d’això l’alcaldessa ha optat per presentar un PAM, que tal com ella mateixa ha dit parteix del seu programa electoral”, ha dit Faura. Un document que el grup municipal d’Esquerra ha conegut a través dels mitjans de comunicació. Esquerra proposa consensuar projectes com la rehabilitació de les muralles, l’arranjament de les voreres, la millora de l’enllumenat, actuacions al nucli antic, la construcció d’una llar d’infants municipal, l’obertura de la ciutat al riu o la continuïtat dels carrils bici.

El grup municipal d’Esquerra Republicana considera que el PAM no és un document “realista”, ja que no es quantifiquen econòmicament les actuacions. “És una carta als Reis, sense cap valor executiu. La major part de les propostes són una declaració d’intencions”, ha assenyalat Faura.

A més es planifiquen obres en espais que no estan cedits oficialment a l’Ajuntament, ni s’ha concretat el cost d’aquesta cessió. Aquest és el cas del pavelló poliesportiu que es planifica a l’antic col·legi Sant Josep, que encara no s’ha pactat amb els Operaris per quant de temps es farà aquesta cessió o dels terrenys de Renfe, que s’ha de negociar el conveni amb Adif. “Si aquestes cessions no es materialitzen, els projectes seran només fum. I si aquestes cessions s’han materialitzat, reclamem la pertinent informació”, ha conclòs el portaveu d’Esquerra.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -