14.3 C
Amposta

El Parc Eòlic del Baix Ebre iniciarà els tràmits per renovar els aerogeneradors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El consell d’administració del Parc Eòlic del Baix Ebre (Pebesa) ha acordat aquesta setmana iniciar els tràmits necessaris per a renovar els 25 aerogeneradors que després de gairebé vint-i-cinc anys en funcionament han quedat obsolets. Concretament Pebesa planteja substituir els aerogeneradors actuals per 2 de més grans amb una inversió de 4 milions d’euros. “Negociarem la compatibilitat de substituir els aerogeneradors que hi ha actualment per uns altres que generaran menys impacte visual i produiran més energia”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i de la societat Pebesa, Xavier Faura. La potència instal·lada al parc eòlic és de 4 megawatts.

També aquesta setmana ha tingut lloc junta general extraordinària de Pebesa, on s’ha oficialitzat el nomenament de Xavier Faura en representació del Consell Comarcal del Baix Ebre a la societat mercantil i de Joaquim Martorell en representació de l’Ajuntament de Tortosa. El consell d’administració de Pebesa està integrat per: Empresa de promoció i localització industrial de Catalunya SA (AVANÇSA), Enerfin Sociedad de Energia SL, Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), l’Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

El parc eòlic de Pebesa, situat al mont denominat Buinaca i Fullola al terme municipal de Tortosa, es va inaugurar el 1995 i va ser el primer a entrar en funcionament a Catalunya.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -