14.3 C
Amposta

Vinyet, Gora i Black, la nova unitat canina de la Policia Local d’Amposta

La primera a incorporar-se al cos va ser Vinyet, una gossa adoptada a l’associació Engrescats de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta ha reprès la Unitat Canina de la Policia Local de la ciutat aquest mes de febrer. La unitat té 3 gossos i s’han incorporat al cos després de formar-se. La primera a incorporar-se va ser Vinyet, una gossa adoptada a l’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre i que havia estat abandonada de cadell. Després es van adquirir dos cadells de pastor alemany, Gora i Black, fills d’una gossa amb molta experiència en la detecció de substàncies estupefaents.

Durant l’any 2020 els tres gossos van estar realitzant un llarg període de formació amb l’Associació de Guies Canins Policies Locals d’Espanya (AGCPLE), juntament amb dos guies canins de la Policia Local d’Amposta. Amb la disponibilitat d’aquests tres gossos, la Policia Local ha esdevingut el cos policial d’àmbit local amb major capacitat operativa de gossos de detecció de substàncies estupefaents de la demarcació de Tarragona, tal com destaca l’inspector Josep Massana.

Els orígens de la Unitat Canina de la Policia Local d’Amposta es remunten al 2006, quan Manuel Balaguer, ampostí, criador i ensinistrador de gossos, va cedir un gos mascle de la raça pastor alemany a la Policia Local, però a conseqüència de diverses circumstàncies no es va poder consolidar la unitat. L’any 2017, amb la incorporació a la direcció de la Prefectura de la Policia Local d’Amposta del nou Inspector en Cap, Josep Massana Iniesta, es va reprendre la creació d’aquesta unitat dins de la Policia Local. Una de les principals motivacions va ser la problemàtica existent en aquella època relacionada al consum i tràfic de drogues a la ciutat.

Per iniciar el projecte, es va dotar tres membres del cos de la formació necessària com a guies canins i es va contractar un gos de raça pastor alemany ja ensinistrat, Tango, de l’empresa APAK-9. La unitat va estar operativa des de principis de l’any 2018 fins a finals de l’any 2019. L’any 2020, amb la nova fase del projecte, va finalitzar la prestació de serveis de Tango i es va iniciar l’ensinistrament dels nous gossos de l’Ajuntament d’Amposta: Vinyet, Gora i Black, els membres de la Unitat K9.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -