14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Una cinquantena d’ebrencs citats a declarar per les protestes contra la sentència del Suprem

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha denunciat que 50 ebrencs estan citats a declarar als jutjats d’Amposta i a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona per la seua participació en les protestes contra la sentència del Suprem als líders polítics i socials independentistes. Es tracta de sis persones pels talls de carretera a la Jonquera, dues a Salt i 42 més a l’N-340 a Amposta. Tots ells estan acusats d’un delicte de desordres públics. Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats demanaran l’arxivament de les actuacions.

Les persones que han participat en la protesta davant dels Jutjats d’Amposta per denunciar que 50 persones estan citades a declarar per la seva participació en les protestes per la sentència. Imatge de l’1 de febrer del 2020. ACN

Des del Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre agraeix la participació en totes les persones que van acudir dissabte a la seua convocatòria davant els Jutjats d’Amposta. El seu objectiu era denunciar “la nova ràtzia repressiva” que diuen que estan patint arran de les mobilitzacions de la sentència contra els líders polítics i socials independentistes, però també fer costat a les gairebé cinquanta persones que estan patint de primera mà les conseqüències. El col·lectiu ha denunciat l’intent de generar “temor” entre la població

A més, el grup explica que hi va haver un desplegament d’efectius policials que consideren “del tot innecessari i vergonyant”, quatre cotxes de Mossos, una furgoneta ARRO, un cotxe de la policia local i policies de paisà. Arran d’aquest fet exigeixen explicacions a qui hagi coordinat aquest desplegament “totalment desproporcionat en un acte de caràcter festiu i solidari”. També han anunciat les properes convocatòries que seran:

  • Dimarts 4 de febrer a les 10 h. Caserna Guàrdia Civil de Tarragona
  • Dimecres 5 de febrer a les 10 h. Caserna Guàrdia Civil de Tarragona
  • Dijous 6 de febrer a les 9.45 h. Jutjats d’Amposta.

Declaracions de la presidenta de Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, Isa Castell, en què denuncia la repressió i diu que demanaran l’arxivament de les actuacions (ACN)

Imatges ACN

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -