14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Puigdemont rep als de Morràpita després del seu alliberament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president Carles Puigdemont ha rebut aquest cap de setmana, després de ser empresonat i alliberat, a l’Associació cultural de Sant Carles de la Ràpita, Morràpita, coincidint amb la celebració del 33è Aplec Internacional a l’Alguer. Durant tres dies, mostres de dansa, gegants, bestiari festiu, bastoners, balls de seguici, diables, concerts de música, ballades de sardanes, jocs tradicionals, etc. han omplert el centre històric de l’Alguer.

Alguns dels membres de Morràpita han pogut passar una bona estona i conversar amb el president Puigdemont. Li han entregat una camiseta de l’associació que representa l’agermanament de Catalunya i Sardenya. Aquest moment també el va presenciar la diputada jesusenca de Junts, Mònica Sales. De fet, gràcies als sards els membres Morràpita van conèixer jugadors d’altres indrets d’Europa i van començar a participar al Murramundo, la trobada internacional i anual dels jugadors de Morra de la mediterrània.

Aquesta associació té la missió de promoure el joc tradicional de la morra i el cant improvisat de les rondalles del Delta de l’Ebre. Malgrat que es realitzaven campionats regulars des del 1982, no va ser fins al 2005 que aquest joc va començar a consolidar-se gràcies a les activitats impulsades per aquesta entitat, com l’organització de torneigs locals, comarcals i internacionals, la realització de tallers, l’intercanvi amb associacions d’altres regions europees i la integració del joc en les festes locals. La Morra és el joc per excel·lència dels pescadors i des de temps impensables es porta a la pràctica entre els rapitencs i rapitenques.

Una de les fotografies d’aquest moment la van captar des del diari El Mundo, qui defineix com a “simpatitzant separatistes” els membres de Morràpita.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -