14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La Palma d’Ebre gaudeix de la imitació d’El Foraster de TV3

"LO FORASTER" a la Palma d'Ebre, un "programa" creat per un grup de joves del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un grup de joves de la Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre) ha creat “LO FORASTER”, una imitació d’El Foraster, l’exitós programa de TV3, on un monologuista ambulant, el periodista Quim Masferrer, recorre Catalunya a la recerca del paisatge humà dels pobles de menys de mil habitants. Cada capítol, un poble diferent. I a cada poble, un repte: fer un monòleg davant de tots els veïns, un monòleg personalitzat, fet a mida de cada poble i dels seus habitants. En el cas de la imitació palmera ha substituït en Quim el cantant de XEIC, Aitor Cugat, i també han estat els creadors d’aquest projecte quatre joves més del municipi, Montsant Filella, Guillem Filella, Sergi Rambla i Roger Masip. L’objectiu que tenien era retratar de forma autèntica l’essència de la població local per a perpetuar-la en la memòria.

El programa es pot veure a través de YouTube. El presentador, Aitor Cugat, arriba a la Palma d’Ebre (341 habitants) al novembre, en plena campanya d’oliva on ens ofereixen una immersió en el complex teixit de la pagesia que ens permet conèixer la diferència entre les pràctiques tradicionals i les actuals. Ens permetran fer una degustació sensorial de l’oli tan característic del municipi, sotmès a una detallada comparativa amb altres varietats.

Paral·lelament, els membres de la colla del Salado ens compartiran el joc tradicional per excel·lència que han rescatat i li han donat una segona vida.
Dins d’aquest context es presentarà la Coral i els seus membres mostrant la riquesa cultural d’aquesta població.

Ens trobarem amb les noves generacions de la Palma d’Ebre i a través d’una divertida conversa ens mostraran la seua visió íntima i personal de com és la vida al poble.

Finalment, el Pio, amb una conversa emotiva ens compartirà les seues vivències i reflexions sobre la Setmana Santa, aportant una mirada introspectiva sobre la celebració més viscuda i esperada de la Palma d’Ebre.

LO FORASTER – La Palma d’Ebre

A través del perfil d’Instagram de turisme de la Palma d’Ebre han publicat la resposta del periodista Quim Masferrer, al qual li ha arribat l’enllaç d’aquest projecte i ha expressat la seua satisfacció en veure’n el resultat. A més, ha expressat la voluntat d’anar a gravar un programa a la Palma.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -