14.3 C
Amposta

[VÍDEO] El centre de la ciutat de Tortosa buit en el primer dia laborable del confinament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A les Terres de l’Ebre, el confinament es fa notar. Hi ha molt menys moviment que un dilluns laborable normal a Tortosa, però a la gent s’ha apropat a comprar als supermercats. Les aglomeracions a primera hora a les portes dels establiments que es van viure els últims dies no s’han repetit i el centre de la ciutat està buit, amb la majoria d’establiments estan tancats, excepte els alimentaris i altres serveis permesos. S’estan oferint serveis mínim de transport públic a la ciutat, amb els busos amb ordres de no omplir més d’un terç de la seva capacitat i altes mesures d’higiene. El trànsit s’ha reduït molt a les principals vies de circulació que articulen el territori, on es veuen sobretot vehicles de serveis i camions de subministrament.

Les compres als supermercats de Tortosa no s’aturen però s’estan fent aquest dilluns de forma més ordenada. Les caixeres d’alguns establiments atenen amb mascaretes i guants i s’ha reforçat la seguretat amb vigilants que obliguen a mantenir les distàncies i regulen l’entrada i fins i tot netegen els carros. La mesura s’ha pres després que dissabte al matí en un supermercat de Tortosa es van acumular més de 600 persones a primera hora.

Pel que fa al transport públic a la capital ebrenca, es mantenen serveis mínims com regula el decret d’estat d’alarma, i els conductors compleixen les ordres per no omplir més d’un terç de la capacitat del bus i assegurar altes mesures d’higiene. L’empresa Hife, concessionària de les línies urbanes de la ciutat, també ha establert aquests criteris en la resta de línies regulars interurbanes, nacionals i estatals. Com ha explicat el president de l’empresa, Josep Maria Chavarria, estan molt pendent de com pot anar canviant aquesta situació. “Estem oferint el servei amb garanties de neteja i seguretat i des de divendres vam establir un pla de contingència per als treballadors, per garantir torns”, ha explicat. D’altra banda, ha aconsellat a tots els usuaris la compra dels bitllets d’autobús de forma telemàtica, a través de la web o l’aplicació de l’empresa. Totes les taquilles de venda i atenció estan tancades a excepció de la de Tortosa, que fa de centre de control de totes les seus de l’empresa a Espanya.

A les principals carreteres, el trànsit s’ha reduït. S’hi veuen camions de subministrament, pinsos, de serveis i mercaderies. Per diferents municipis més petits també hi ha vehicles a les entrades de les granges o en petites indústries de la fruita on es veu omplir camions.

Al centre de Tortosa, molt poc moviment. Només s’hi troben alguns veïns amb bosses d’aliments, passejant les mascotes o llançant la brossa i molts ho fan amb mascaretes i guants posats. Les parades d’alimentació del mercat municipal estan obertes però amb pocs clients. La zona blava ha deixat de ser de pagament, també a Amposta, però de manera extraordinària per ser un dilluns laborable s’hi podia trobar desenes d’espais per aparcar.

Tots els equipaments municipals fa dies que estan tancats a Tortosa i també s’han suspès tota mena d’activitats i actes. Només seguia sent una incògnita que passaria amb la celebració dels actes religiosos de la Setmana Santa i aquest dilluns l’Agrupació de Confraries, “seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, civils i eclesiàstiques” han cancel·lat tots els actes programats, incloses les processons de la passió, del silenci i del sant enterrament, que aglutinen milers de ciutadans als carrers de la ciutat.

Els ajuntaments ebrencs i algunes entitats juvenils i socials estan organitzant serveis especials per atendre les persones més vulnerables, en cas que necessitin que se’ls subministrin aliments, medicaments o per afrontar altres necessitats. Als municipis de la zona dels Ports s’han hagut de clausurar espais d’acampada i esbarjo, parcs de caravanes i altres espais naturals després que el passat cap de setmana s’hi hagi aglutinat persones vingudes d’altres zones.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -