14.3 C
Amposta

[VÍDEO] “Discrimines o respectes?”, una campanya que obliga a pensar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) és una entitat privada, sense ànim de luctre, que fou construïda el 1984. Va néixer com a iniciativa d¡un grup de pares i professionals amb l’objectiu d’aprofundir sobre la síndrome de Down (SD) a través de la recerca i l’experiència pràctica en els camps de la pedagogia, la psicologia, la medicina i l’àrea social.

“Discrimines o respectes?” és una campanya que ha engegat la fundació perquè les persones s’aturin a pensar en el llenguatge que utilitzen per referir-te a les persones amb la síndrome de Down o altres diversitats intel·lectuals. Les anomenes discapacitades? O bé, persones amb discapacitat? La diferència sembla petita, tan sols són tres lletres -pot pensar algú-, però el significat és radicalment diferent.

L’ús del llenguatge defineix i dibuixa la realitat diària de milers de persones arreu del món i, dia a dia, la gent amb discapacitat es troba amb discriminacions lingüístiques o de tracte. A la FSCD acompanyem cada any a més de 2.000 famílies i treballem amb persones amb la síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals perquè puguin assolir una inclusió real. Suma’t al moviment que normalitza la diferència i demostra de quin costat estàs. I tu, discrimines o respectes?

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -