14.3 C
Amposta

UP insta a donar suport als fructicultors per les dificultats en la campanya de la fruita

El sindicat demana al consumidor que faci una compra a consciència de la fruita de temporada d'aquí, sobretot de Lleida

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos en roda de premsa,  via vídeo-conferència, ha fet una crida a donar suport als fructicultors de Lleida, els quals treballen redoblant esforços per collir la fruita en el moment àlgid de la campanya agrària i garantint les millors condicions de treball al camp amb el zel que pertoca per detectar contagis per la covid-19. El sindicat demana al consumidor a fer una compra a consciència de fruita de Lleida com a compromís amb un sector que és essencial en la producció alimentària i en l’economia de moltes comarques del país.

El sindicat alerta que enguany el focus que la pandèmia està posant sobre la campanya agrària pot ser utilitzada de manera espúria per als compradors per forçar preus a la baixa, quan justament no es correspondria amb la llei de l’oferta i la demanda, atès que les adversitats climàtiques han fet minvar la collita fins a un 30 %. Els fructicultors es juguen tot el treball de l’any en el moment clau de la campanya agrària d’estiu i aquesta pagesia sovint es veu maltractada al mercat amb uns preus en origen que no es corresponen amb les mateixes condicions de mercat.

És en aquest sentit, que Unió de Pagesos fa una crida al consumidor a donar suport als fructicultors i recorda que té dret a rebre informació sobre l’origen dels productes frescos que compren en qualsevol dels establiments de consum. El sindicat demana i recomana a la ciutadania que consumeixi fruita fresca de temporada i de proximitat.

El sindicat remarca que pagesos i centrals de recollida de fruita estan vetllant per aturar els contagis durant la campanya i per això s’estan fent controls dels símptomes i testos serològics als treballadors. Per això, si es detecten més contagis és perquè es fa una control més exhaustiu al camp que a la resta de la població, però les dades diuen que la mitjana de contagis resta per sota de l’espanyola i de les zones més poblades. És en aquest sentit, que el sindicat demana que no es criminalitzi injustament la pagesia i els temporers arran del rebrot de coronavirus que està patint el Segrià.

D’altra banda, Unió de Pagesos remarca que promou un model de contractació socialment responsable i constata que la immensa majoria de fructicultors compleixen les condicions de treball segons conveni del camp. El model del sindicat és una campanya de forma organitzada, per mitjà d’una borsa de treball i amb programes d’acollida, i en garanteix l’allotjament en les millors condicions.

Així mateix, el sindicat reclama a les administracions competents que atenguin les necessitats socials de les persones sense documentació que no podran treballar en la campanya agrària. El sindicat refusa qualsevol forma de discriminació i defensa la màxima atenció assistencial de part de les administracions competents a les persones que ho necessiten.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -