14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos també en contra de l’ampliació de l’abocador de Tivissa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sindicat Unió de Pagesos demana que se sotmeti a un procés d’avaluació ambiental el Pla Especial Urbanístic Autònom per a l’ampliació de la planta de valorització i dipòsit controlat de residus de Tivissa (Ribera d’Ebre) i que no se n’autoritzi l’ampliació. Aquestes observacions s’han presentat dins del procés de consulta obert sobre si cal o no sotmetre el projecte al procés d’avaluació ambiental.

Segons el sindicat, el projecte d’ampliació contradiu l’ordre de prelació de criteris de gestió dels residus, que deixa com a darrera opció l’eliminació. A més, tampoc té en compte el criteri de proximitat en la gestió de residus, ja que es preveu la necessitat de l’ampliació per rebre residus generats fora de les Terres de l’Ebre.

Unió de Pagesos també mostra el seu desacord pel fet que els residus del buidat del dipòsit controlat de Vacamorta (Baix Empordà) es dipositin en el dipòsit controlat de Tivissa, tal com recull l’avantprojecte i l’Estudi d’impacte ambiental per al buidat i gestió dels residus extrets del dipòsit de Vacamorta, actualment en tràmit.

Pel que fa al pla d’ampliació de la infraestructura de Tivissa, el sindicat denúncia que l’ordenació afectarà un conjunt de finques d’uns 690.000 m², fet amb el qual està en desacord, així com amb l’ocupació de les finques adjacents de caràcter agrari incloses en l’àmbit de l’ampliació.

El sindicat recorda, també, que ja des de l’entrada en funcionament del dipòsit entitats ecologistes han denunciat diversos aspectes del projecte com ara el seu sobredimensionament, el fet que presumptament supera les quantitats gestionades i admet residus no permesos, així com l’entrada de residus provinents de diversos punts de Catalunya i no inclosos en el protocol establert pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -