14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos reclama un grup de treball per fer front a la crisi de preus al sector de l’oli d’oliva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant la Taula Sectorial Agrària de l’oli d’oliva celebrada aquest matí, Unió de Pagesos ha demanat a Agricultura que lideri la constitució d’un grup de treball interdepartamental (competència, consum, comerç, seguretat alimentària), amb els representants del sector, per elaborar un full de ruta per al sector de l’olivera a Catalunya, que permeti fer front a la crisi de preus que travessa el sector des de les últimes campanyes i que posa en risc la viabilitat de la pagesia olivarera.

Unió de Pagesos considera que calen estratègies conjuntes per posicionar la gran qualitat dels olis d’oliva verge extra a Catalunya i diferenciar-los clarament dels altres olis d’oliva i dels olis d’oliva verge extra d’altres zones productores amb els quals no pot competir en preu però sí en qualitat. Caldria, doncs, revalorar econòmicament la qualitat dels olis catalans.

Unió de Pagesos aposta per desvincular el sector de l’oli a Catalunya de l’organització Interprofessional Aceite de oliva Español, atès que la promoció que realitza a favor de l’oli d’oliva no afavoreix els interessos de la pagesia catalana, la qual aposta per olis verges i extra verges, com a símbol de qualitat. La diferencia no és menor, atès que les bondats de l’oli d’oliva per la salut només es donen en el consum d’oli d’oliva verge extra.

Unió de Pagesos considera necessari donar a conèixer al consumidor les bondats de consumir oli d’oliva verge extra, per ser els únics beneficiosos per a la salut, i de proximitat, millor encara, per respecte pel medi ambient i per mantenir les plantacions d’oliverars, que donen paisatges únics a Catalunya i alhora afavoreixen el manteniment de l’equilibri territorial.

Unió de Pagesos considera que cal estructurar millor la producció i poder debatre com fer-ho amb la resta d’entitats del sector, cooperatives i denominacions d’origen. També defensa uns preus transparents en el sector de l’oli i, per això, ha demanat al Departament d’Agricultura que incorpori aquest sector dins de l’Observatori Agroalimentari de Preus.

D’altra banda, celebra que a petició del sindicat, les comarques de l’Urgell i el Pla d’Urgell, també obtindran una reducció de mòduls de 0,26 a 0,18, fet que suposa reduir la fiscalitat en un 31%, cosa que equipara aquestes comarques a la resta de comarques de la Plana de Lleida, tal com ja havia proposat Unió de Pagesos a principi d’any.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -